Kunovské léto se letos konalo už po osmadvacáté

Kunovské léto se letos konalo už po osmadvacáté. Foto: kunovske-leto.cz
KUNOVICE - 28. ročník mezinárodního dětského festivalu Kunovské léto, který se letos uskutečnil ve skromnější podobě, se nadmíru vydařil. Program pořadatelé přizpůsobili aktuálním podmínkám a kulturní vyžití dětem, rodinám s dětmi i dospělým dokázali připravit v rekordně krátkém čase.

Festival Kunovské léto také v letošním roce přinesl kvalitní pořady, zajímavé interprety, muziky, tanečníky a zpěváky, především pak inspiraci a motivaci pro každého z jeho návštěvníků. Letos byl především symbolickou kulturní vzpruhou a také vzpomínkou na ty, kteří kulturní pódia i hlediště opustili.

Lidi přišli nabuzení za kulturou, podařilo se nám dát dohromady 11 dílčích pořadů, takže byť jsme to pojali opravdu skromně a se vším respektem k okolnostem, vytvořili jsme kvalitní program. Jsme rádi, že sem přijelo spoustu návštěvníků a hlavně hodně dětských souborů,“ uvedla manažerka festivalu Tereza Habartová.

Páteční večer zahájily v Areálu Jízdy králů cimbálové muziky Čarapa z Kunovic, Špica ze Starého Města, Musica Folklorica a horňácká muzika Petra Mičky. Program poté pokračoval promítáním filmu „O moravské zemi“.

Festival se nedá připravit za týden ani 14 dní, je to práce na celý rok. Byť byl letošní ročník netradiční, jsme moc rádi, že proběhl a že se ho podařilo v této podobě zorganizovat. Jsem rád, že se tímto festivalem podařilo nastartovat novou éru vzájemného setkávání“ řekl starosta Kunovic Pavel Vardan.

Kunovského léta se zúčastnily soubory ze Struhařova na Benešovsku, Rožnova pod Radhoštěm, Valašských Klobouků, Starého Města, Děcka z Kunovic, Malý Handrláček a Věneček.

Je to nová energie, kterou všichni potřebujeme. Jednoznačně velké poděkování patří organizátorům a vedení města Kunovice, že do toho šli a že i za těch omezených podmínek to zorganizovali,“nechal se slyšet hejtman Zlínského kraje Radim Holiš.

Letošní festival zakončila nedělní ranní mše svatá za festivalové děti, po které následovaly odpolední cimbály na ulici v čele se špičkovými mladými cimbalisty, v jejichž podání se snoubila lidová muzika s prvky jazzu, elektroniky a improvizace.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x