Kunovický domov Na Bělince prošel rozsáhlou rekonstrukcí. Díky ní budou mít klienti víc soukromí i klidu

Díky investici budou mít klienti domova Na Bělince více klidu a soukromí. Foto: Zlínský kraj
UHERSKOHRADIŠŤSKO - 3 jednolůžkové a 2 dvoulůžkové pokoje, nová prostorná koupelna se zařízením pro imobilní klienty, klimatizace a čističky vzduchu, moderní zázemí pro personál. Rozsáhlou rekonstrukcí prošel Domov pro osoby se zdravotním postižením v Kunovicích Na Bělince. Projekt s náklady v celkové výši 7,5 milionu korun byl realizován s plnou podporou Zlínského kraje.

„Jako rodič bych si sama přála, aby takové služby nikdo nepotřeboval. Žádný z nás ale neví, co nám osud přichystá. Takže jsem velmi ráda, že je tady máme. Všem z Bělinky bych chtěla obrovsky poděkovat za to, co dělají,“ říká Hana Ančincová, statutární náměstkyně hejtmana, zodpovědná za oblast sociálních služeb.

„Původní prostory byly nevyhovující. Klienti zde byli rozmístěni v jednom společném prostoru rozděleném pouze pomocí prosklených příček, takže jim chybělo soukromí. Docházelo k vzájemnému rušení při spánku nebo při výkonu zdravotnických ošetření. Na oddělení byla velmi malá, nevyhovující koupelna, zastaralé veškeré vnitřní rozvody. Chybělo zázemí pro personál. To vše je dnes minulostí,“ okomentovala potřebu rekonstrukce ředitelka Sociálních služeb Uherské Hradiště Marie Fremlová.

Kunovický domov Bělinka poskytuje pobytovou sociální péči klientům s mentálním a kombinovaným postižením v 5 odděleních se 43 lůžky. Domov jako jediné pobytové zařízení tohoto typu ve Zlínském kraji poskytuje sociální služby pro děti. V 1. oddělení, které prošlo rozsáhlou rekonstrukcí, žijí klienti s nejtěžšími formami postižení, kteří vyžadují nejvyšší míru podpory a stálý dohled zdravotnického personálu.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x