Kvalita života ve Valašském Meziříčí se zlepšuje, odhalil průzkum

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Ze 152. místa v roce 2018 na letošní 104. příčku v porovnání 205 obcí s rozšířenou působností napříč celou republikou a Prahy si polepšilo Valašské Meziříčí v rámci Indexu kvality života, který vydává společnost Obec v datech. Zároveň městu patří 6. pozice v rámci Zlínského kraje, což jen dokazuje, že se zde lidem žije dobře, serveru Zlin.cz to uvedl mluvčí města Jakub Mikuš.

Valašské Meziříčí si v letošním žebříčku výrazně polepšilo, a to o celých 48 příček proti roku 2018. V porovnání okresu Vsetín pak dosáhlo nejlepšího výsledku před Rožnovem pod Radhoštěm (122. místo, propad o 14) a Vsetínem (181. místo, propad o 15). V hlavních hodnocených kategoriích se Valašské Meziříčí také zlepšuje. V oblasti Zdraví a životní prostředí je to letos 86. pozice v rámci ČR, 115. v případě Vztahů a služeb a 116. v oblasti Materiálního zabezpečení a vzdělání. „Výsledky letošního Indexu kvality života v českých obcích a výrazné zlepšení pozice Valašského Meziříčí nás těší. Zároveň jsme si však vědomi rezerv, které máme a aktivně na nich pracujeme,“ zhodnotil starosta Robert Stržínek.

Radnice pravidelně investuje desítky milionů ročně do revitalizací panelových sídlišť či základních a mateřských škol. Nezapomíná ani na rozvoj sportovišť a připravuje řadu projektů s podporou dotačních programů na výsadbu stromů a úpravu zeleně nejen ve městě, ale i v jeho místních částech. „Vnímáme také nedostatek bytů a pozemků pro výstavbu rodinných domů. Připravujeme proto několik projektů pro individuální výstavbu v místních částech a jednáme o projektu výstavby bytů v lukrativní městské lokalitě Štěpánov. Naším cílem je zajistit, aby bylo Valašské Meziříčí dobrým místem k životu. Věříme, že se to daří, čemuž napovídají i letošní výsledky indexu,“ je přesvědčen starosta Stržínek. K ještě lepším výsledkům by do budoucna mohla podle jeho slov pomoci také připravovaná výstavba dopravního terminálu a nového městského úřadu, rekonstrukce náměstí či rozšíření letního koupaliště.

Index kvality života v českých městech sestavuje od roku 2018 společnost Obec v datech, a to v rámci stejnojmenného projektu. Jeho cílem je přispět k lepšímu rozhodování lidí o tom, kde se usadit a jejich většímu zapojení do rozvoje obce.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x