Kvůli covid-19 je uzavřeno kontaktní místo Czech POINT v přízemí kroměřížské radnice

Czech POINT (Foto: MěÚ Kroměříž)
KROMĚŘÍŽ - Městský úřad v Kroměříži uzavřel Czech POINT, kontaktní místo veřejné správy, které občané najdou v přízemí radnice na Velkém náměstí. Důvodem je covid-19, serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí města Jan Vondrášek.

„Důvodem je nákaza koronavirem a karanténa pracovnic tohoto oddělení. Momentálně tak úřad není schopen tuto službu v budově radnice na Velkém náměstí personálně zajistit,“ uvedla vedoucí odboru kancelář úřadu Marie Navrátilová.

Lidé, kteří potřebují vyřídit některou z agend zajišťovanou kontaktním místem Czech POINT, mohou využít jeho pracoviště v budově B na Husově náměstí na odboru Obecní živnostenský úřad. Na kontaktním místě veřejné správy si občané mohou obstarat informace potřebné k výkonu zaměstnání či podnikatelské činnosti (například výpisy z evidence rejstříku trestů), mohou si zde ověřit dokumenty, získat výpisy z katastru nemovitostí, podat žádost o zřízení datové schránky a podobně.

Czech POINT v budově radnice na Velkém náměstí je druhou částí městského úřadu, jejíž provoz musí být kvůli epidemii koronaviru omezen. Na podzim kroměřížská radnice musela kvůli izolaci či karanténě zaměstnanců omezit provoz stavebního úřadu, konkrétně jeho oddělení územního rozhodování a stavebního řádu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x