Kvůli koronaviru bude na Slovácku omezena otevírací doba nočních podniků

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Uherské Hradiště)
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Nakažených koronavirem je na Uherskohradišťsku více než 500 a tento okres se také dostal v rámci celé republiky do oranžového stupně pohotovosti. Nárůst nemocných přiměl krajské hygieniky k vyhlášení mimořádného opatření, serveru Zlin.cz to za uherskohradišťskou radnici uvedla Klára Korvasová.

Podle informací Krajské hygienické stanice bylo na Uherskohradišťsku v neděli 13. září evidováno 544 lidí s onemocněním COVID-19, 308 lidí se uzdravilo a dva zemřeli. Aktuálně je tu tedy 234 nakažených lidí. Oranžový stupeň pohotovosti, do kterého se dostalo Uherskohradišťsko, značí počínající komunitní přenos. Podle informací Ministerstva zdravotnictví je na Uherskohradišťsku 118,82 nakažených na 100 tisíc obyvatel. V rámci Zlínského kraje je na tom Slovácko nejhůř.

„Nejvíce rizikové jsou nadále hromadné akce a další společenské a soukromé akce s vyšší kumulací osob na jednom místě. Zde pozorujeme nejvíce případů. Apeluji proto na všechny občany, aby zvážili návštěvu těchto akcí a dodržovali základní hygienická pravidla,“ řekla hlavní hygienička ČR Jarmila Rážová.

Krajská hygiena na situaci na Uherskohradišťsku ihned reagovala a vydala mimořádné opatření. Od pondělí 14. září od 0.00 hodin do odvolání se na území celého okresu Uherské Hradiště nařizuje zákaz přítomnosti veřejnosti v provozovnách stravovacích služeb v čase mezi 0.00 hod. a 06.00 hodin, a to s výjimkou provozoven, které neslouží pro veřejnost.

Aktuální počet nemocných COVID-19 je ve Zlínském kraji 468, celkově nemoc potrápila už 1 161 lidí. Dohromady v kraji zemřelo pět lidí s COVID-19. Momentálně je na Slovácku nakažených asi 234 lidí, na Zlínsku 133, na Kroměřížsku 76 a na Vsetínsku 25.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x