Kvůli koronaviru musí zlínské divadlo přistoupit k organizační změně

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
ZLÍN - V souvislosti s vývojem epidemiologické situace v ČR se sešlo vedení Městského divadla Zlín. A rozhodlo o jedné organizační změně, serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí divadla Veronika Jurčová.

Aktuálně je situace taková, že zlínské divadlo uskuteční všechna představení podle hracího plánu, včetně plánovaného dětského karnevalu v neděli 15. března. „Jedinou změnou je přesunutí scénického čtení Krajina snů. Původně se mělo v rámci tzv. projektu site specific uskutečnit v Domově pro seniory Burešov. Protože je zde ale vyhlášen zákaz návštěv, premiéru této akce přesouváme na 23. března v 16.00 hodin do Studia Z (představení na Burešově se uskuteční v náhradním termínu),“ upřesnila Jurčová.

Vedení divadla bude sledovat aktuální vývoj a přizpůsobovat se situaci. „Děláme maximum pro bezpečí svých návštěvníků – přijali jsme opatření pro maximální omezení možného rizika přenosu nákazy. Zvýšili jsme frekvenci desinfekce kritických míst: klik, madel, zábradlí, kohoutků a toalet,“ doplnila Jurčová.

Zároveň vedení divadla apeluje na diváky, kteří mají příznaky respiračního onemocnění (kašel, rýma, zvýšená teplota, bolest v krku, bolest svalů) i osoby, které se v posledních 14 dnech vrátily z oblastí s vysokým výskytem koronavirového onemocnění COVID-19, aby nenavštěvovali divadelní představení a chránili tak své spoluobčany v hledišti i na jevišti. „Dotyčné diváky prosíme, aby včas kontaktovali telefonicky pokladnu divadla na čísle 577 636 207 nebo předprodej divadla 577 636 220, 734 417 305, kde se domluví na bezplatné výměně vstupenky na jiný, pozdější termín,“ uzavřela Jurčová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x