Kvůli koronaviru ruší pořadatelé jednu akci za druhou, přesto se s některými stále počítá

Foto: Na kole vinohrady Uherskohradišťska
ZLÍNSKÝ KRAJ - Zpřísněná hygienická opatření se projevují v nabídce aktivit s účastí většího množství lidí. Některé akce byly zrušeny, jiné upraveny, přesto jsou akce, které by se konat měly, serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí Centrály cestovního ruchu Východní Moravy Zdeněk Urbanovský.

Úprava programu se týká například oblíbené každoroční cykloturistické jízdy Na kole vinohrady Uherskohradišťska, kterou se v sobotu 3. října budou symbolicky zavírat cyklostezky na Slovácku. Akce se uskuteční v pozměněné podobě. Je připraveno pět tras, které jsou pojmenovány po odrůdách vinné révy, resp. po místních historických lokalitách a událostech: stezka Blatnického Roháče, Muškátu moravského a Rulandského bílého, stezka Po stopách cisterciáků a Sadská stezka. Ta poslední je vhodná i pro pěší. Na trasách se účastníci od 10.00 do 16.00 hodin setkají s třicítkou regionálních vinařů, kteří nabídnou svá nejlepší vína. „Z epidemiologických důvodů jsou zrušeny hromadné starty z Masarykova náměstí v Uherském Hradišti a skupinové jízdy. Účastníci se vydají na trasy individuálně. Stezky nebudou v terénu fyzicky značeny, ale trasy včetně vyznačení vinařských zastávek jsou součástí mapové aplikace, pro kterou obdrží každý registrovaný účastník odkaz ke stažení do telefonu. Registrace je ZDARMA a probíhá na www.slovacko.cz/nakolevinohrady,“ upřesnil Urbanovský.

Za cyklistikou mohou lidé vyrazit také do Zlína. V neděli 4. října se zde uskuteční tradiční závod horských kol pro veřejnost ZLÍNSKÁ 50. Lidé se mohou těšit na dvě trasy, a to na kratší méně náročnou na 15 km, a delší hlavní na 42 km. Veškeré zázemí závodu (start, cíl, doprovodný program atd.) bude tradičně situováno v centru města. Závodníci se vydají kolem baťovských domků do lesů nad Zlínem až k Hradu Malenovice a při cestě zpátky vystoupají k Majáku na Tlusté hoře.

V Kroměříži na Hanáckém náměstí si v pátek 2. a v sobotu 3. října dají dostaveníčko milovníci burgerů a grilování. Své nejlepší recepty v akci nazvané Malej Burger Festival předvedou kuchaři ze širokého okolí. Také se bude soutěžit v pojídání burgerů, chilli papriček i pití piva. Program doplní 2. Rallye Kroměříž.

V Uherském Brodě připravili na 2. a 3. října Uherskobrodskou pouť. Její součástí by v pátek měl být koncert zakončený vystoupením Leoše Mareše, sobota má vrcholit koncertem skupiny Miraj. Koncerty se uskuteční na Masarykově náměstí. Pro podrobnosti a případné změny (není vyloučeno zrušení) sledujte http://www.uherskobrodskapout.cz/.

Týden od 5. do 11. října bude ve Zlíně patřit zdraví. Od pondělka do neděle je v rámci Týdne zdraví připravena řada akcí pro děti, dospělé či seniory. Jejich součástí jsou také vycházky do přírody, nordic walking, přednášky apod. Podrobný program je uveden na http://www.ic-zlin.cz/wcd/pages/akce/tyden-zdravi-2020.pdf

S ohledem na aktuální opatření ve vztahu k epidemii koronaviru může u akcí docházet ke změnám, doporučujeme informovat se předem u organizátorů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x