Kvůli opravě bude uzavřena křižovatka před gymnáziem

Foto: MěÚ Vsetín
VSETÍN – Frekventovanou křižovatku vsetínských ulic Žerotínova a Tyršova před budovou Masarykova gymnázia čeká během letošních letních prázdnin rekonstrukce. Stavební práce si v této době vyžádají změny v organizaci dopravy, server Zlin.cz o tom informovala mluvčí města Jana Raszková.

Vozovka ve zmíněných místech dlouhodobě vykazuje znaky deformace. „Významný podíl na tomto stavu má vysoká dopravní zátěž. Přes křižovatku denně projíždí nejen spousta osobních vozidel, ale i autobusů na linkách městské hromadné a příměstské dopravy,“ uvedl starosta Jiří Růžička.

Město Vsetín v loňském roce nechalo provést diagnostiku křižovatky. V souladu s jejími závěry letos plánuje křižovatku opravit s využitím stávající konstrukce vozovky.

„V první řadě bude nutné odstranit stávající dlažební kostky, lože dlažby a část podkladní vrstvy na ploše o rozloze zhruba 400 metrů čtverečních. Následně budou provedeny drenáže, urovnání stávající podkladní vrstvy a celoplošné zhutnění. Stávající podkladní vrstvy budou doplněny o stmelenou konstrukční vrstvu a bude provedeno předláždění celé plochy křižovatky, které se dotkne i stávajících čtyř přechodů pro chodce v bezprostřední blízkosti tohoto dopravního uzlu, tedy dvou v ulici Žerotínova a dvou v ulici Tyršova,“ přiblížil starosta.

Město v současné době zpracovává dokumentaci pro provedení stavby včetně rozpočtu. Se samotnou realizací opravy, kterou budou zajišťovat Technické služby města Vsetína, se počítá během letních prázdnin. „Předpokládaná délka prací je jeden měsíc. Po tuto dobu bude křižovatka uzavřena, což bude mít za následek změny v organizaci dopravy v centru města. O jejich konkrétní podobě, stejně jako o přesném termínu realizace, budeme včas informovat,“ uzavřel starosta Růžička.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x