„Přizpůsobujeme se situaci, kdy k nám nyní smí už jen místní obyvatelé nebo lidé, kteří zakotvili na následující tři týdny na svých chalupách ve Velkých Karlovicích, případně tudy projíždějí v rámci služebních cest. V tuto chvíli je většina výdejních okének zbytečná, pohyb lidí prakticky ustal. Nechceme to ale úplně vzdát, je pro nás důležité alespoň zčásti udržet služby v chodu, zabezpečit alespoň nějaké tržby, motivaci personálu. Podle toho, jaká bude odezva, v závěru týdne zvážíme další postup – jestli ještě více omezíme provozní dobu Bistra Razula, nebo naopak znovu otevřeme alespoň na víkend výdejní okénko hotelu Horal,“ uvedl generální ředitel Resortu Valachy Tomáš Blabla.
Bistro Razula, které se nachází na úpatí sjezdovky Razula pod hotelem Lanterna, zatím zůstává otevřené denně od 8.00 do 18.00 hodin. Návštěvníkům nabízí teplé i studené občerstvení s sebou, mj. šest druhů pizzy, burgery, grilovaná žebra, borůvkové knedlíky nebo vlastní valašské frgály. Lidé si mohou jídlo také objednat po telefonu a pak si ho přijet vyzvednout. Velmi oblíbená jsou hotová jídla ve skle připravovaná kuchaři hotelu Lanterna včetně legendární valašské kyselice.
Resort Valachy, který ve Velkých Karlovicích provozuje čtyři hotely a Ski areál Razula, se po aktuálním zpřísnění pravidel nouzového stavu propadne do ještě větší ztráty. „Rozumíme tomu, že vláda potřebuje nepříznivý vývoj nákazy radikálně řešit. Na druhou stranu ztráty na ušlých tržbách už se u nás od začátku tohoto roku pohybují v řádu 40 milionů korun. To už během roku nedoženeme a vládní kompenzace stále pokrývají ztráty jen zčásti,“ uzavřel Tomáš Blabla.