Lanový ráj pro děti? Vzniknou by mohl v Kroměříži už příští rok

Kroměříž zvažuje vybudování lanového ráje pro děti v Úprkově ulici. Ilustrační foto
KROMĚŘÍŽ - V Úprkově ulici by měl vzniknout nový prostor pro dětské hry vybavený lanovými prvky. S nápadem na smysluplné využitý momentálně prázdné plochy na sídlišti Oskol přišla kroměřížská radnice. Do konce letošního roku bude zpracován projekt a k jeho realizaci by mohlo dojít v příštím roce.

„V dané lokalitě bydlí velké množství rodin s dětmi. Proto rozšíření počtu míst, kde si mohou děti a mládež hrát a provozovat sportovní aktivity, je nejen přínosem, ale i naším cílem. Domnívám se, že vznik netradičního prostoru s originálními lanovými prvky ocení obyvatelé v okolí i celého města a děti jej budou hojně využívat,“ sdělil místostarosta Karel Holík.

Nepůjde o klasické dětské hřiště. Na zvolené ploše by měly být umístěny lanové prvky pro děti od tří let. Bude se jednat o jednotlivé překážky i sestavy a jejich kombinace. Nářadí bude tvořeno akátovými kůly s lany a dřevěnými deskami a doplněno zpevněnými plochami, které budou tvořit zatravňovací dlaždice, štěpka či štěrkodrť. Samotná realizace zahrnuje kromě dodávky a instalace nářadí také certifikaci zajišťující především bezpečnost.

„Lanové prvky zvýší mobilitu a obratnost dětí, které je budou používat, a nabídnou jinou možnost zábavy než na klasickém dětském hřišti. V Kroměříži se podobné vybavení volnočasových ploch zatím nevyskytuje,“ doplnil starosta Tomáš Opatrný.

Prostor bude časem doplněn o lavičky, stojany na kola a další mobiliář. Místo by se tak mohlo stát cílem rodinných výletů a procházek.

Zdroj: město Kroměříž

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x