Láska přes internet stála ženu z Uherskohradišťska půl druhého milionu

Ilustrační foto
UHERSKOHRADIŠŤSKO – Až osm let za mřížemi hrozí neznámému pachateli, který se vydával za českého lékaře pracujícího v Turecku. Pod touto identitou se seznámil přes internet se ženou z Uherskohradišťska, ze které prostřednictvím smyšlené kurýrní společnosti vymámil téměř jeden a půl milionu korun.

Koncem května oslovil přes sociální síť neznámý ctitel jednapadesátiletou ženu z Uherskohradišťska. Profiloval se jako český lékař pracující v Turecku. Po vzájemné komunikaci získala žena v muži důvěru.

Požádal ji k přijetí jím naspořené finanční hotovosti ve výši téměř jednoho milionu dolarů. Ta měla sloužit do začátku jejich společného soužití po jeho příjezdu do České republiky,“ informoval policejní mluvčí Radomír Šiška.

Obnos uložený v trezoru měl být dopraven kurýrní společností. Po údajném zaslání zásilky přijímala žena pokyny od smyšlené kurýrní společnosti k platbě různých poplatků spojených s jejím dopravením.

Dle jejich instrukcí a po konzultaci s „lékařem“ tyto postupně hradila. Celková cena dílčích poplatků se ve dvaceti devíti platbách vyšplhala na bezmála jeden a půl milionu korun,“ pokračoval Šiška s tím, že většina z celkové částky byla podpořena úvěrem, který si pro tento účel zřídila.

Neznámému pachateli tak v případě jeho dopadení hrozí za trestný čin podvod až osm let za mřížemi.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x