Lázeňské kurty v Luhačovicích v plné palbě. Vrchol sezóny rekreačních hráčů je tu

Luhačovické lázně mají v těchto dnech tenisové žně. Foto: Zlin.cz
LUHAČOVICE - Blížící se konec letních radovánek patří dlouhodobě na luhačovických lázeňských tenisových dvorcích rekreačním tenistům. Na konci srpna a na začátku září mají opravdové hody. Lázeňský "tenisový dvojboj" načal v sobotu velmi zdařile 17. ročník Calábek cupu, turnaje určeného především ale nejenom lékařům a lékařkám, stejně tak jejich početným přátelům.

Na pěti kurtech měřilo síly 32 účastníků a hojně též účastnic. Dívčí a dámskou krásou ale i tenisovým umem se to jen hemžilo, což kvitovali pánové mladí, věku středního a rovněž dva doyenové, kteří už zažili v plné formě životní osmdesátku.

Klání si pochvaloval třeba Jaroslav Zátopek, člen slavné rodiny, příbuzný legendárního Emila Zátopka. Přidal jednu perličku. „Já jsem se narodil 31. srpna 1939, tedy den před vypuknutím druhé světové války.“

Samotný turnaj měl i pozoruhodné počasí, první hodinu se hrálo v houstnoucím dešti, nakonec ale dorazilo sluníčko.

Což se projevilo na výborné náladě. „Já byl celý život u ledu, nějaké kapky mne nemohou rozházet,“ smál se například výborně hrající hokejový trenér Zdeněk Venera.

Po rozřazovacích kolech se pavoukem prokousaly do finále dvojice Roman Válek, David Mišurec. Proti nim o generaci starší muži Ladislav Suchý a Miroslav Novák. Po boji slízli smetánku mladíci, vyhráli zaslouženě 6:3.

„Jsme maximálně spokojeni, je nám dohromady 124 let,“ pravil za poražený pár Novák.

Na Calábek cup, který se hrál po sedmnácté, navazuje hned první zářijovou sobotu na stejném místě tenisový turnaj Lázní Luhačovice a.s.

Ten napíše do zatím velmi zdařilé historie devátý díl.

„Určitě přivítáme celou řadu známých osobností, moc se na všechny těšíme,“ vzkazuje ředitel akce Dalibor Chrastina z vedení lázeňské společnosti.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x