Ledovou plochu pod širým nebem v Kroměříži odzkoušelo devět tisíc bruslařů

Venkovní kluziště navštívilo devět tisíc bruslařů. Foto: město Kroměříž
KROMĚŘÍŽ - Mobilní kluziště se bruslařům otevřelo 9. prosince loňského roku a k dispozici jej sportovci měli do konce letošního února. Bohužel zimním sportům uplynulá zima moc nepřála, a to se projevilo i na návštěvnosti venkovní ledové plochy, která byla oproti předchozí zimě nižší asi o dva tisíce. Podle místostarosty Karla Holíka je ale zhruba devět tisíc platících návštěvníků solidním číslem.

Časově neomezený vstup byl pro bruslící stejně jako loni zpoplatněný desetikorunou. Kdo neměl své brusle, mohl si je na místě na místě zapůjčit. Této služby využilo za necelé tři měsíce provozu zhruba 1600 bruslařů. K dispozici byly uzamykatelné skříňky na obuv a osobní věci a nechyběl ani bufet s občerstvením.

Kluziště o rozměrech 13 x 28 metrů koupilo město v roce 2020. V zimní sezoně 2020-2021 ale nebylo možné ho kvůli koronaviru pustit do provozu. V minulé zimě 2021/2022 kluziště navštívilo asi 11 tisíc platících bruslařů. Koupí kluziště město řeší problém s omezenými hodinami bruslení pro veřejnost na zimním stadionu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x