Legendy v oblacích. Martin Šonka i Armáda ČR už tuto sobotu nad Valmezem

Šestý ročník Aviatického dne na Valašsku se blíží. Foto: archiv Valašského leteckého klubu
VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - „Ďábelský kočár“ – legendární bitevní vrtulník Mil Mi-24 /35 Armády ČR, špičkový pilot Martin Šonka, modely letadel a tak dále. Takový bude už šestý ročník Aviatického dne na Valašsku, který se pro Vás chystá už tuto sobotu 15. července na letišti v Poličné u Valmezu.

Oblíbená akce, která se pravidelně těší velkému zájmu, startuje v sobotu úderem 11. hodiny. Pořadatelé z Valašského leteckého klubu s podporou města Valašské Meziříčí si pro návštěvníky opět připravili bohatý program. Mezi jeho největší lákadla jednoznačně patří vzdušná show našeho předního akrobatického pilota Martina Šonky. 

„Díky skvělé spolupráci s 22. základnou vrtulníkového letectva v Náměšti nad Oslavou se nad Poličnou předvede vůbec naposled i takzvaný Ďábelský kočár. Jedná se o legendární bitevní vrtulník Mil Mi-24 /35, který ve výzbroji Armády ČR definitivně končí. Lidé se tak mohou těšit na jednu z posledních dynamických i statických ukázek této vojenské techniky,“ přiblížil jeden z vrcholů programu Dan Jícha, předseda Valašského leteckého klubu.

Nebe nad Valašskem ale bude brázdit také legendární československý akrobatický letounu Z-50LA a chybět samozřejmě nesmí ani další speciály včetně RC modelů mnoha kategorií. V případě vysokých teplot se pak hasiči přímo v areálu letiště postarají o příjemné klima.

Akci tradičně podporuje i samotné město Valašské Meziříčí. „Aviatický den na Valašsku je svým rozsahem a programem v našem regionu skutečně unikátní akcí. Díky Martinu Šonkovi, podpoře Armády ČR a celé řadě dalších lákadel si jej pravidelně nenechají ujít tisíce malých i velkých návštěvníků. Jsem rád, že se město Valašské Meziříčí na organizaci této akce podílí a přispívá tak k podpoře nejen aviatiky na Valašsku,“ doplnil valašskomeziříčský starosta Robert Stržínek.

Zdroj: město Valašské Meziříčí

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x