Leška míří mezi legendy

Foto: PSG Berani Zlín
ZLÍN - Bude to dnes velká sláva. Nejenže do Zlína míří vysoce rivalská pražská Sparta, ale dohrávka 37. kola hokejové extraligy bude mít i zajímavou předehrávku. Ke stropu zdejší haly totiž vyvěsí dres Petra Lešky.

Jeho devatenáctka dělala na ledě radost dlouhá léta. Ve Zlíně mezi dospělými začínal v sezóně 1995/96, končil prakticky po dvaceti letech.

Nemalou měrou se podílel na zisku dvou titulů, v extralize odehrál 1156 utkání, nasbíral 909 kanadských bodů a je v tomto směru rekordmanem.

Vynikal až udivující herní inteligencí a dokonalým čtením herních situací, předvídavostí a doslova unikátním „leškovským“ řešením situací.

Srovnatelný s rekordem v kanadském bodování je snad jen jeho další ojedinělý počin. V extralize odehrál nepřetržitě v řadě 593 zápasů, tím se také nemůže pochlubit vůbec nikdo.

V české extralize vybojoval dnes 44 letý hokejista další tři stříbra a dva bronzy, z toho jeden s pražskou Spartou. A tak je jisté, že mu dnes kromě tisícovek zlínských fandů před zápasem zatleskají i soupeři zlínských Beranů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x