Letní časy tenisové. V Luhačovicích na Calábek cupu se léčilo humorem, prohozy i smeči

Foto: Josef Pilát
LUHAČOVICE - Luhačovický tenisový areál má nejen kvalitní kurty, ale v zázemí také povedeně vylepšenou tvář. To ocenili třeba účastníci tradičního Calábek cupu. Tomu dominují především lékaři a lékařky, kteří si rozumějí s tenisovou raketou. Hlavní a titulární organizátor, v minulosti dvakrát ředitel Krajské nemocnice Tomáše Bati, s partou osvědčených kamarádů uspořádal turnaj, který se vydařil jako vždycky předtím. Jen jaksi řada skalních přátel tečí a smečí a ne přátel křečí už je prostě o pár let starší...

V areálu kousek od kolonády byl velmi často slyšet smích. Na dvorcích i mimo ně.

„Já bych snad mohl porazit jen sám sebe,“ glosoval své některé (ne)úspěchy při setkáních se žlutým míčkem primář zlínské chirurgie v nemocnici Tomáše Bati Jiří Klein. Svými dalšími výroky mimo antuku pak vzbuzoval salvy smíchu.

To jiný pan primář, rovněž chirurg, Jiří Duben z EUC kliniky ve Zlíně přenesl přesnost i na dvorce a nakonec svůj tradiční um společně s dalším výborným hráčem Romanem Válkem ze společnosti HP Tronic přetavil v prvenství na turnaji. Ve finále zdolali dvojici Krhovský, Kučeřík po boji 6:4.

Miroslav Krhovský je primářem urologie pro změnu v kyjovské nemocnici. Hraje neustále výborně.

„Tenis mám pořád hodně rád, ale dělím čas koníčků mezi něj a zahradu, teď se mi úplně parádně urodily fíky,“ poslal informaci o své činorodosti další osvědčený chirurg.

A s chirurgickou přesnosti ordinoval léta hokejové recepty svým svěřencům na ledě trojnásobný nejlepší český hokejový trenér Zdeněk Venera, další ze spokojených účastníků turnaje.

„Zahrál jsem si báječně, odjíždím spokojen a nezraněn, pro mne dokonalý výsledek,“ smál se dobře naladěn po skončení své účasti.

Ženy doplňovaly v deblech své mužské kolegy, daly si ve správném vedru i vlastní soutěž. Z ní vyšla vítězně zlínská lékařka Helena Andelová. Když už jsme u těch chirurgů, choť dalšího mistra oboru Jozefa Andela, pro změnu šéfchirurga nemocnice v Kyjově.

Dobrá nálada i kvalita a lá tenis budou v Luhačovicích k vidění i v sobotu 7. září. To se uskuteční další ročník Lázně Luhačovice cupu.

„Už se těšíme na celou řadu obchodních partnerů, kamarádů a osobností,“ loučil se s přáteli na Calábek cupu generální ředitel Lázní Luhačovice a.s. Jiří Dědek.

Zobrazit fotogalerii >>