Letní jízda v královské vesnici. Když je ve Vlčnově abnormální hic..

Foto: zlin.cz
VLČNOV - Koncem května se tam jezdí přeslavná Jízda králů. To je akce pro celou velikou bezmála třítisícovou vesnici. Kdyby tuhle přehlídku krojované krásy posunuli do červencových pařáků, pak by to měla věru družina i sám pan král přetěžké nebo spíše přehorké.

Lépe je teď určitě na koupališti. To se Vlčnovským skutečně povedlo. Otevírali je v roce 2018 a když sem zamíříte právě v největších vedrech, máte hned několik jistot. Tou první je, že se dá i při velkém náporu lidí dobře zaparkovat na odstavných plochách přímo u koupaliště.

Potěší i celodenní vstupné, to je pro dospělého za 50 korun.

„Na vstupném rozhodně nechceme vydělávat, vstupné je v dnešních relacích skutečně spíše symbolické,“ hodnotí vysokou návštěvnost i cenovou politiku vedení obce starosta Jiří Matušík.

Lidé pozitivně hodnotí čistotu, stejně tak možnost osvěžení pro imobilní.

„Tohle je předmětem chvály od našich slovenských sousedů, kteří sem míří třeba s hůře pohyblivými dětmi i dospělými. Dbáme i na čistotu, mrkněte se na odpadkové koše s možností separace odpadu,“ říká starosta.

Ten není momentálně přítomen, má jinou funkci coby vyhlášený kuchař na turistickém táboře na Podkopné Lhotě. Přehled si samozřejmě zachovává i na dálku.

Mimochodem největší várka místních sem míří až po práci, lidí přibývá kolem půl čtvrté odpoledne.

„Ve středu navečer jsme měli plno ještě v sedm večer. Když je na koupališti hodně lidí, žádá to posilu při občerstvení. Což byla pobídka i pro mne, prostě jsem po práci přijel točit pivo,“ vybavuje si starosta situaci z předešlých let.

Voda je průzračná, osvěžující, písek na beachvolejbalovém kurtu horký, převlékárny čisté, odkládacích skříněk na cennosti dostatek. Koupaliště v královské obci je opravdu hodně dobré. Patří k tomu nejlepšímu, co v kraji máme.

--> --> --> --> -->