Letní počasí zlákalo řidiče k rychlé jízdě. Rekordman jel na padesátce rychlostí 105 km/h

Foto: Policie ČR
KROMĚŘÍŽSKO – Letní počasí zřejmě o uplynulém víkendu zlákalo několik řidičů k rychlé jízdě. Dva z hříšníků teď na delší dobu za volant neusednou – policisté jim na místě zadrželi řidičák.

Prvního hříšníka zaznamenali dopravní policisté v sobotu po sedmnácté hodině v obci Postoupky na silnici I/47. Osmatřicetiletý motocyklista na svém stroji Harley-Davidson přesáhl rychlost v obci o 50 km/h. „Policisté mu naměřili rovnou stovku,“ upřesnil policejní mluvčí Radomír Šiška.

Pro změnu v neděli o půl jedenácté večerní změřili policisté na stejné komunikaci na úseku snížené rychlosti mimo obec osobní vozidlo Škoda Octavia. Čtyřiatřicetiletému řidiči naměřili na padesátce 105 km/h.

Oběma řidičům policisté na místě zadrželi řidičský průkaz. Nyní jim ve správním řízení hrozí zákaz činnosti na osmnáct měsíců, šest bodů a pětadvacetitisícová pokuta,“ pokračoval Šiška.

Triádu završil řidič vozidla značky Fabia v pondělí před třetí hodinou ranní na silnici II/432 v obci Jarohněvice, kterému policisté naměřili 84 km/h. „Následnou lustrací hlídka zjistila, že dvaadvacetiletý muž má platnou blokaci řidičského oprávnění. Navíc u něj vzniklo kontrolní sadou podezření, že řídil pod vlivem drog,“ dodal policejní mluvčí.

Řidiči nyní ve správním řízení hrozí zákaz činnosti až na tři roky, šest bodů a pětasedmdesátitisícová pokuta.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x