Léto budiž rozpáleno. Turistům z celé republiky náš kraj chutná

foto: zlin.cz
ZLÍNSKÝ KRAJ - „Hele, to je krásný koupaliště,“ hlásí dáma z Plzně v doprovodu manžela a dalších dvou kamarádek, když v ruce s pěknými hříbky prochází kolem osvědčeného osvěžovacího místa v Koryčanech. Zamíří na Vršavu a pak zpět do kempu, kde se pro letošek ubytovali.

Spousta dalších lidí objevuje zrovna v tomto místě dosud nepoznané. Dana Dychová dorazila na chatu za kamarádkou Zuzanou Pechovou z Velkého Meziříčí. „Autem jsme se stavily v Hruškách, přivezly jsme tam spoustu užitečných věcí, snad udělaly dobrý skutek a teď odpočíváme. Je tu nádherně, těšíme se třeba do Buchlovic nebo na Buchlov, viděly jsme i Cimburk, jsou tu opravdu krásné turistické trasy.“

Ve Chřibech postupně přibývá teplot, turistů, ale také hřibů. Pravých hřibů. Kromě nich není v lese snad žádná jiná houba. „To je opravdu zajímavé, my jsme vyrazili s kamarádem Milanem, za dvě hodiny jsme měli 300 menších, zato zdravých hříbků,“ mohl se oprávněně pochlubit Jaroslav del Favero, který tu našel před pár měsíci nové celoroční bydlení v pěkné chatové oblasti.

Léto nabírá na síle, krajem se prohánějí motorkáři, automobilisté, cyklisté. Frekvence na silnicích byla a je zkraje prázdnin při kumulaci volných dnů velmi silná. To samozřejmě žádá ohleduplnost mezi řidiči. „Zatím v pohodě, já jsem si už projel na motocyklu více lákadel kolem nás, myslím, že není kam spěchat, spíše se rozhlédnout a potěšit,“ pravil Tomáš Halamík ze Zlína.

Já oceňuji klid a pohodu. Letos jsme s kamarády okusili snad pět druhů vynikajících sladkých třešní, je jich opravdu moře, zájem o trhání jsem moc neregistroval, tak snad jsem nikoho neochudil,“ díval se za dalším rozpáleným dnem Milan Slovák ze Zlína.

A ještě k té rozpálenosti… poslední volný den, úterý, poznamenal právě v Koryčanech velký požár uskladněného sena v ocelokolně nedaleko koryčanského náměstí. „Zasahovalo u nás 18 hasičských sborů, mají požár i dohořívání pod kontrolou, ale hlídat budou až do rána, aby eliminovali další možné vznícení,“ informovala Zlin.cz starostka Koryčan Hana Jamborová.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x