Léto nekončí, to jen krásné a dlouhé prázdniny. Jede se dál

Foto: zlin.cz
ZLÍNSKÝ KRAJ - Nikoliv žil byl, jak začínávají pohádky, ale žije a se životem se v nejlepším slova smyslu bije jistý pan Karel. Karel Palička z Karolinky, o těchto prázdninách často také z Velkých Karlovic. Tento pětasedmdesátiletý velmi aktivní pán je nezastavitelný. Mimo jiné vede vnuka Adama k dalším plaveckým úspěchům.

„Poslední prázdninovou neděli jsme dopoledne byli v karlovickém bazénu jen čtyři včetně plavčíka, ale to vůbec nevadilo. Adam si dal pořádnou tréninkovou dávku, pak jsem šel do vody já a na rozdíl od těch, kteří žehrají na horké léto, jsem spokojený a věřím, že léto ještě neřeklo poslední slovo,“ směje se nezmar.

„Já jsem šťastná, že začíná škola, bez ní jsem poloviční, škola je fakt základ mého života,“ povídá na prahu školního roku neuvěřitelná paní učitelka Sylva Knedlová, známá nejen v jejím Fryštáku, ale i širokém okolí. Jen pro zajímavost, devadesátiletá!!!

Paní Učitelka s velkým P a velkým U startuje 72. školní rok své světově ojedinělé kariéry. „Když je léto, tak má být sluníčko a teplo,“ říká s tím, že by sice mělo zapršet, ale je třeba respektovat, že podzim letos kalendářně přijde 22. září.

„My jsme moc rádi, že nám přálo letní počasí při naší benefiční fotbalovou akci, kterou jsme pořádali společně s fotbalisty Újezdce-Těšova na tamním stadionu. Vybrala se velmi slušná částka, tu rozdělíme mezi handicapované, skauty a taky na nákup zavlažovací techniky na hřiště pro místní Sokol,“ pravil za Rotary club Uherský Brod Jiří Dědek.

Léto pokračuje i po prázdninách, sucho také. Což sice mrzí třeba houbaře, ale zázraky se dějí. „Povedlo se mi najít pár hříbků, je to opravdu k nevíře, podhoubí se smilovalo,“ hlásil v neděli stálý spolupracovník zlin.cz Karel Srnec.

Jedno varování pro řidiče. Těch teď ještě přibude. Stejně jako školáků. Přitom teploty zůstávají nad tropickou třicítkou. V ulicích měst je jako v peci. Bere to síly, často i mentální. Třebaže vozy technických služeb například ve Zlíně kropí a kropí, chladnou hlavu musí každý zachovat sám. Tu svoji… a také zažívat rozum a ohleduplnost.

--> --> --> --> -->