Letošní Luhovaný Vincent chce překročit své limity

Foto: Luhovaný Vincent
LUHAČOVICE – Přibližně jeden měsíc zbývá do zahájení 12. ročníku multižánrového festivalu Luhovaný Vincent, který se jako již tradičně odehraje v městských i lázeňských lokacích. Čtyři dny a noci plné divadelního, hudebního, filmového, zvukového, literárního a výtvarného programu budou letos doslova „přes čáru“!

„Přes čáru“ totiž organizátoři Luhovaného Vincenta zvolili jako ústřední téma celého 12. ročníku. Právě toto motto, které zkoumá otázku hranic a limitů dělících společnost, názory, politiku, ideje, skupiny lidí, jejich možnosti, národy, pohlaví, náboženství a mnohé další, bude jednotícím pojítkem převážné části festivalového programu.

Jak se dělící linie projevuje přímo v lokalitě, kde se festival odehrává, prozradil dramaturg festivalu Petr Knepr.

„Luhačovice jsou někdy ostře vnímány jako dvě oddělené části – městská a lázeňská. Jako by to byly nesmiřitelné tábory rozdělené čarou mezi dvěma prostory jednoho města. A také my, když sestavujeme program festivalu, narážíme na limity vlastních ohledů i znalostí, stejně jako podvědomě přemýšlíme, zda „tady to“ „právě tam“ není už příliš. Jestli to už náhodou není přes čáru,“ vysvětlil Petr Knepr.

Pokračování článku najdete zde.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x