Letošní ročník Masters of Rock hodnotí policie jako jeden z nejklidnějších

Foto: Otakar Hofr
VIZOVICE – V pondělí dopoledne definitivně skončil oblíbený rockový festival Masters of Rock ve Vizovicích, na jehož poklidný průběh každoročně dohlíží desítky policistů z jednotlivých oddělení. Podle policie byl letošní ročník jedním z nejklidnějších v historii.

Hned po první noci, ve čtvrtek 13. července, přijali policisté 10 oznámení o krádežích ze stanů. „Prozatím neznámý pachatel bral zejména peníze, osobní věci ho nezajímaly,“ upřesnila policejní mluvčí Monika Kozumplíková s tím, že za krádež a porušování domovní svobody hrozí pachateli v případě vypátrání až dvouletý trest odnětí svobody.

Stejně dlouhý trest odnětí svobody hrozí pachateli trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, kterým se policisté ve Vizovicích také zabývali. „Dvacetiletý muž ztratil peněženku a jeho platební kartou někdo zaplatil v obchodě a v trafice,“ přiblížila Kozumplíková.

Jako každoročně, i letos měli řidiči možnost přijít na Obvodní oddělení policie ve Vizovicích a dechovou zkouškou zjistit, zda už mohou řídit.

Této možnosti jich využilo několik desítek, jeden z rockerů nadýchal dokonce téměř 2 promile alkoholu. Myslel si, že už je střízlivý a může odjet domů. Nezbývalo mu, než ještě pár hodin počkat,“ uvedla policejní mluvčí.

I přes možnost využít tuto nadstandardní službu zastavili policisté v průběhu festivalu celkem 35 řidičů pod vlivem alkoholu, z toho dva nadýchali více než 1 promile, a jednoho řidiče pod vlivem drog.

Rekordmanem se letos stal padesátiletý řidič, který v neděli nadýchal 1,9 promile alkoholu. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a další jízdu mu zakázali,“ sdělila Kozumplíková a dodala, že muži za ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí až jeden rok odnětí svobody, zákaz řízení motorových vozidel nebo peněžitý trest.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x