Libor Kozák ve Slovácku končí. Klub se s ním dohodl na ukončení smlouvy

Libora Kozáka už v modrobílém dresu vídat nebudeme. Foto: 1. FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Útočníka Libora Kozáka fotbaloví fanoušci 1. FC Slovácko od nového roku už na hřišti vídat nebudou. Vedení klubu se s ním na konci prosince dohodlo na rozvázání smlouvy.

Vytáhlý útočník přišel na Slovácko v létě, aby rozšířil kádr před startem evropských pohárových soutěží. Celkem v dresu Slovácka nastoupil do 15 soutěžních zápasů, z toho 11 ligových a 4 v pohárové Evropě, ve kterých vstřelil celkem 2 branky.

S Liborem jsme se dohodli na ukončení smlouvy. Nehrál všechny zápasy a jak klub, tak i hráč jsme cítili, že to není úplně ono. Každopádně musíme Liborovi poděkovat, že nám i tak pomohl, vstřelil vyrovnávací branku na 3:3 v domácím zápase proti Partizanu Bělehrad a jeho branka na půdě olomoucké Sigmy zajistila Slovácku důležité tři body po výhře 2:1. Přejeme Liborovi hodně štěstí v dalším angažmá a jeho fotbalové kariéře,“ uvedl k odchodu sportovní ředitel 1. FC Slovácko Veliče Šumulikoski.

Svou profesionální kariéru začal Libor Kozák v roce 2006 v týmu SFC Opava, odkud přestoupil do slavného Lazia Řím, za který vstřelil celkem 10 branek. Po svém dalším působení v anglické Aston Ville a italských klubech Bari a Livorno se v roce 2019 vrátil do české nejvyšší soutěže, ve které nastupoval v dresu Slovanu Liberec a pražské Sparty, kde se gólově prosadil celkem osmnáctkrát.

Mezi lety 2012 a 2019 odehrál také 9 utkání v dresu české reprezentace, ve kterých vstřelil dvě branky. V sezóně 2012/2013 se stal s 8 góly nejlepším střelcem Evropské ligy.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x