Lidé v Hradišti porušili nařízení vlády a popíjeli na zahrádce, provozovateli hrozí třímilionová pokuta

Foto: Policie ČR
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Nařízení vlády v době nouzového stavu nerespektovalo v Uherském Hradišti bezmála dvacet lidí. Všem hrozí pokuta, provozovateli podniku dokonce třímilionová, serveru Zlin.cz to sdělila policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Uherskohradišťští policisté při kontrolách zjistili, že v jednom z restauračních zařízení ve městě se lidé dopouštějí přestupkového jednání. Společně totiž seděli v restaurační zahrádce, kde popíjeli nápoje. Porušili tak zákaz volného pohybu osob, který vyhlásila vláda. V jejich případě se jednoznačně nejednalo o nezbytnou cestu například do zaměstnání, k lékaři nebo na nákup.

„Přestupku se dopustil také provozovatel restauračního zařízení, který sice nápoje a potraviny nechal prodávat přes okénko, ale umožnil lidem pobyt ve venkovní zahrádce, kterou provozoval. Dokonce před restauraci umístil tabuli s nápisem, že je zahrádka otevřena. Máme zjištěno, že zahrádka byla otevřena rovněž v neděli,“ konstatovala Kyšnerová.

Hostům zahrádky může město udělit v rámci vyhlášeného nouzového stavu pokutu v horní hranici stanovené sankce. Tedy až 20 tisíc korun. Provozovatel restaurace jako právnická osoba se dopustil správního deliktu, za který mu věcně příslušný správní orgán může uložit sankci až do tří milionů korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x