Lidé v Otrokovicích mohou i v lednu soutěžit jízdou do práce na kole

Ilustrační foto (Foto: www.dopracenakole.cz)
OTROKOVICE – Zájemci v Otrokovicích mohou využít celorepublikové týdenní lednové výzvy a jezdit do práce na kole, pěšky nebo poklusem. Akce se uskuteční od pondělí do neděle 26. ledna, řekla serveru Zlin.cz mluvčí otrokovické radnice Romana Stehlíková.

Registrace je zdarma a už od začátku ledna je možná na webu www.dopracenakole.cz. „Týdenní akce se koná po velkém úspěchu v loňském roce,“ poznamenala Stehlíková. Akce bude trvat jeden pracovní týden.

Loni podle ní byly v lednu nejnižší teploty z celého roku. „I přesto se vyhecovalo 1611 odvážlivců a šlo do toho. Je otázkou, kolik účastníků bude v letošním roce,“ poznamenala mluvčí. Soutěžit budou jednotlivci. „Oceňuje se pravidelnost, ale v registračním systému lze sledovat i výkonnost,“ doplnila Stehlíková.

Podle ní získá 15 vylosovaných šťastlivců registraci do měsíční květnové výzvy letošního roku. „Bude pro celý tým zdarma,“ dodala Stehlíková.

Do práce na kole je celostátní výzva, která většinou v květnu láká lidi, aby se dopravovali do práce, ale třeba i do školy na kole, čímž přispějí ke zlepšení ovzduší.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x