Liga hlásí příchod. Milan Petržela: musíme se zahřát góly

Foto: 1.FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Sníh nesníh, mráz nemráz, lednová jarní část fotbalové ligy je tady. Tři týdny přestávky musely stačit, Slovácko hostí v sobotu v 15. kole Karvinou. Více než kdy jindy sledují fotbalisté, trenéři i další členové realizačního týmu. Zdá se jisté, že v sobotu se teploměr nad nulu nepodívá.

„Co si budeme povídat, dvakrát příjemné to není, pořád hrajeme v trenýrkách a tričku, třebaže se můžeme přiobléct,“ glosuje situaci jeden z nejzkušenějších fotbalistů Slovácka Milan Petržela.

Dobře ví, že jiné cesty, než začít takhle časně, není.

„Termínovka je nabitá, jen do konce ledna hrajeme ligu čtyřikrát. S teplotami někde kolem plus desítky ani nepočítáme. Musíme o to víc makat, zahřát se. A samozřejmě nejlepším zahřívadlem jsou góly, to je jasné,“ směje se zpravidla dobře naladěný zkušený fotbalista, který na Slovácko zamířil před časem z Plzně a hodně rád si vybaví předvánoční demolici svého bývalého týmu, kdy Slovácko vyhrálo slavně po jedinečném výkonu 4:0.

„To byl opravdu zápas, kdy jsme hráli jeden vedle druhého na sto dvacet procent, to není lehké zopakovat, ale na výhru si s Karvinou samozřejmě troufáme,“ praví zkušený plejer.

Zatímco Milan Petržela se domnívá, že by na úvod bral on i tým třeba jediný gól a za něj výhru za tři body, jedna mladá dáma to vidí jinak.

„Slovácko vyhraje 3:1, bude mrznout a sněžit,“ říká s úsměvem bývalá vynikající gymnastka Jana Komrsková, která už řadu let žije právě v Uherském Hradišti a s klubem zajímavě spolupracuje.

„V časech normálních, kdy se mohu scházet s dětmi, mám jako jednu ze svých aktivit rozvoj pohybových aktivit a tělesné obratnosti u přípravky právě ve Slovácku,“ vysvětluje svůj podíl na úspěších mladé generace fotbalového Slovácka.

Jako dlouholetá Zlíňanka ale samozřejmě fandí také zlínskému Fastavu. „Už se těším na derby, to bývám vždycky srdečně docela rozpolcená,“ dodává dvojnásobná olympionička.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x