Liga nekončí, ve čtvrtek se jde na rozlučku s nejistou sezónou

Foto: Fastav Zlín
ZLÍN - Tahle fotbalová sezóna bude v análech statistiků zapsána jako zřejmě nejpodivnější v dlouhatánské historii fotbalu v našich zemích, kdy se stane, aby tým odešel na dovolenou a pak zase naskočil do závěru zápolení o body...

..a kdy se stane, aby liga trvala více než rok. Každý soudný fanda ale uzná, že koronavirus byl a je nesmírně vytrvalým a nebezpečným soupeřem. A tak zatímco hokejisté, volejbalisté, házenkáři nebo třeba basketbalisté svým soutěžím brzy po začátku pandemie řekli dost, fotbalisté a hlavně Ligová asociace se prali a prali.

Teď klubové grémium našlo shodu při zrušení baráže. Mělo by se hrát ještě dvakrát, poslední přímo sestoupit a do první ligy postoupit hned tři druholigové celky.

I to má ovšem alternativu, pokud by se v některém z týmů zase objevila nákaza.

Teď věci vypadají takto: Ve čtvrtek tři zápasy skupiny o záchranu, v neděli pak poslední tři.

Zlín hraje ve čtvrtek doma s Karvinou, pak míří do Olomouce. Nehraje se jako by o nic.

„Tak to nebereme, mimo jiné se hraje o prémie, za klub a o čest, to není málo,“ zamýšlí se trenér Páník.

Zlín stejně jako Teplice a Olomouc už má definitivu pro příští ročník jasnou. A taky stejně jako ostatní ví, že se přesně za měsíc začíná nanovo, podle všeho s osmnácti účastníky.

Co to udělá s naší nejvyšší soutěží, to se teprve uvidí.

„Klidně si dovedu představit, že tento model zůstane, osmnáct celků bez nadstavby a baráže, proč ne,“ nestěžuje si trenér, který byl na dovolené v jižních Čechách.

„Kola, ryby, vnuci, tenis…a samozřejmě manželka Eva,“ shrnul lakonicky týdenní pohodu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x