Liga se nehraje, je čas na vzpomínky

Jeden z pamětníků Petr Klhůfek (Foto: Fastav Zlín)
ZLÍN - Výborný nápad měli v čase, kdy má nejvyšší soutěž vynucenou přestávku, ve fotbalovém klubu Fastav Zlín. Jeden z tvůrců webových stránek Dominik Zahnaš odvážně sáhl do historie. Dobová videa a dokonale "vypiplané" podrobnosti z časů, kdy ještě nebyl na světě, ukazují, jak se klubu vedlo v době, kdy se po dvaadvaceti letech stal zase prvoligovým.

„Je to paráda, podívat se na sebe před více než čtvrtstoletím, to vám potvrdí každý z tehdejších spoluhráčů a stejně třeba trenér Petr Uličný,“ glosoval ponor do historie pro Zlin.cz dnešní jihlavský trenér, tehdy hráč FC Svit Zlín Josef Mucha.

„Já se sem dostal zajímavým způsobem, kopal jsem tu i ve druhé lize a slavil postup. V mé Olomouci byl tak našlapaný mančaft, že jsem byl moc rád, když jsem čapl příležitost právě tady. A slavil jsem tu i první ligový gól,“ vybavuje si Mucha.

Ten byl čarokrásně svými třemi zásahy u tří domácích výher, jeho podzimní góly přivály výhry na Plzní, Viktorií Žižkov a Hradcem Králové. Zvláště ten s tehdy nesmírně ambiciozním Žižkovem byl „lahůdkový.“

„Jo, jo, to určitě. Brankář Blažek neudržel mokrý míč a já dorážel snad ze dvou metrů,“ směje se střelec ještě dnes.

Na svou první prvoligovou sezónu moc rád vzpomíná i zlínský srdcař Petr Klhůfek. „Krásné časy, úžasná parta, fotbalem posedlý v nejlepším slova smyslu trenér Petr Uličný. Mně se povedlo v domácím utkání s Bohemkou hned dvakrát skórovat, většinu zápasu jsme přitom hráli o desíti. Byly to mé dvě první branky v kariéře,“ vybavuje si bývalý dlouholetý kapitán.

Vzpomínky se dají přímo hltat, včetně vůbec prvního duelu, kdy si nováček bravurně poradil s Duklou Praha 3:0.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x