Liga se vrací. Na Slovácko míří Olomouc

Ilustrační foto (Foto: 1.FC Slovácko)
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Dlouhá pauza a teď konečně zase do prvoligových bojů. Tak jako jinde se nemohli dočkat na Slovácku. V lize naposledy 2. října nešťastně podlehli gólem v nastavení nováčkovi z Pardubic, pak si 6. října spravili chuť vysokou pohárovou výhrou nad druholigovým Prostějovem a od té doby nic. Tedy zápasově nic. Po měsíci a jednom dnu čeká Slovácko další domácí zápas. Ligový, proti Olomouci.

Trenér Svědík má za asistenta Josefa Muchu. A to je Olomoučák se vším všudy.

„Nemyslím si, že by zápas proti Sigmě měl pro mne osobně nějaký zvláštní punc. Jsme profíci, trénuji v Hradišti a tak to také beru,“ říká Mucha po středeční tréninkové dávce a před čtvrtečním testováním, nutné a ne zrovna oblíbené součásti běžného fotbalového života.

Samozřejmě se on i jeho tým hodně těší. „Pro fotbalisty je trénink jen příprava, přesto že jsme byli v plném zápřahu, zápasy samozřejmě chyběly, ani modelová utkání mezi sebou nejsou plnohodnotnou náhradou. Ale podle hokejistů, kteří třeba u sousedů ve Zlíně nemohli na led, jsme na tom pořád vlastně velice dobře,“ konstatuje natěšený bývalý výborný fotbalista Olomouce a Zlína.

„Samozřejmě olomoucký tým velmi dobře znám, v téhle zvláštní sezóně hrají moc dobře, však také mají poctivých třináct bodů, jsou nahoře, lehké to mít nebudeme,“ ví dobře Mucha.

Zápas začíná bez diváků, ale s televizním přenosem v sobotu ve čtyři odpoledne.

„Je dobře, že se zase hraje. Dobře pro celý fotbal, stejně tak pro fanoušky. Vím, že nám nepomohou přímo na stadionu, ale jak říkám, v téhle situaci pořád mnohem lepší, než kdyby dál drželi úplný půst,“ dodává otec tenistky Karolíny a fotbalového brankáře Prostějova Filipa Josef Mucha.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x