Linda jede dál. Noc bude dlouhá, Valašsko drží pěsti

Zleva Drahoš Nosek, Ivana Nosková, Petr Lehnert. Foto: Hubert Dostál
VELKÁ LHOTA - To bude zase dlouhá noc. Nejenom v rodině Lindy Noskové, která se s Ukrajinkou Jastremskou popere na druhém konci světa v Melbourne o postup do semifinále Australian Open v ženském singlu. Devatenáctiletá slečna udivuje svět a podle sázkových kanceláří je favoritkou. Valašsko a nejen ono bude v noci na nohou, tedy lépe řečeno sedět a fandit u obrazovek.

„Pro nás je to čím dál náročnější, to je jasné, ale budíček bude natažen, půjdeme-li vlastně večer normálně spát,“ má (ne)jasno maminka Ivana, která se stejně jako táta Drahoš podílela velmi významnou měrou na tenisovém růstu své úspěšné dcery.

„Linda je úžasná, moc rád vzpomínám, když jí bylo nějakých šest sedm let, s jakým zápalem trénovala na kurtech ve Valašském Meziříčí. Dnes je spíše introvertnější, ale tehdy to byla holčička s nesmírně rozjetou pusou a tahle dívenka uměla rodiče pěkně úkolovat,“ směje se slavný tenisový táta Martin Berdych, otec nejlepšího českého tenisty posledních desetiletí Tomáše.

Palce budou určitě držet sousedi v Bystřičce i Velké Lhotě na Vsetínsku.

„No to je jasné, stoprocentně, Linda válí, máme ji rádi a budeme fandit, co to jen půjde,“ říká starostka Velké Lhoty Jarmila Melichaříková.

Linda má příznivce i jinde, třeba v tenisovém areálu Na Dolině v Trojanovicích, kde čtyři roky coby dítě hrála.

„Určitě jsme na tu dálku s ní, rádi jsme se u nás včera potkali s rodiči, jsme přátelé už pěkných pár let,“ dodává tamní šéf areálu Petr Lehnert.

Na Lindu si moc dobře vzpomínají také v Základní škole Vyhlídka ve Valašském Meziříčí. Chodila sem až do sedmé třídy, pak zamířila do Přerova.

„Lindě vzkazujeme, že jí držíme pěsti a palce úplně všichni, kluci, holky, vedení školy, učitelé, prostě každý. Byla vždycky velice ctižádostivá, neměla to lehké, často jezdila na zápasy, na tréninky, na turnaje, spoustu času strávila na cestách, hlavně v autě, ale je naše, to je jasné, přejeme jí samé úspěchy,“ povídá paní ředitelka Daniela Miklová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x