Linka 577 043 770 pomůže ve Zlínském kraji uprchlíkům z Ukrajiny

Kraj zřídil telefonní linku, která pomůže provozu KACPU. Foto: web Zlínského kraje
ZLÍNSKÝ KRAJ - V areálu Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně na Havlíčkově nábřeží funguje v nepřetržitém provozu Krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině (KACPU), ve kterém si mohou uprchlíci z Ukrajiny vyřídit první registraci, vízum, zdravotní pojištění i zajištění ubytování. Zájemcům nově slouží také telefonní linka 577 043 770, kterou zřídil Zlínský kraj.

Telefonní linku obsluhují zaměstnanci Krajského úřadu Zlínského kraje, kteří poradí například s tím, co si vzít s sebou za doklady, kde si stáhnout žádost o udělení dlouhodobého víza, kde hledat ubytování či psychosociální pomoc. Linku 577 043 770 je možné využít denně v době od 7 do 19 hodin.

KACPU funguje v nepřetržitém provozu i o víkendu. Vzhledem k velkému počtu příchozích je nutné počítat s delší čekací dobou. Je doporučeno centrum navštívit od 7 do 19 hodin, kdy je v něm maximální počet personálu.

Lidé prchající z Ukrajiny nemusí v mrazivém počasí čekat venku, mohou využít vyhřívané stany, které jsou v areálu zlínské nemocnice k dispozici. Ve stanech je také zázemí pro děti a připraveno je i drobné občerstvení včetně teplého čaje.

Do hlavní budovy jsou pak k vyřízení potřebných dokumentů lidé voláni podle čísel na pořadovém lístku, který dostanou při příchodu do centra.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x