Loupež a výtržnictví. Na rostoucí počet incidentů ve Vsetíně reaguje policie posílením hlídek

Foto: Město Vsetín
VSETÍN – Vsetínská policie od minulého týdne řeší hned dva případy napadení jednotlivce skupinou osob. V jednom případě došlo k loupeži a odcizení dvanácti tisíc korun, ve druhém pak k výtržnictví s fyzickým napadením. Na incidenty reaguje policie posílením pěších hlídek v ulicích města.

Policisté nejdříve přijali oznámení o napadení před jedním ze vsetínských barů, kde se do konfliktu zapojilo několik osob a výsledkem byl zraněný čtyřiačtyřicetiletý muž. Ten byl ztotožněn a vypátrán na základě kamerových záznamů, které policisté analyzovali.

Muže prozatím neznámí pachatelé během vzájemné potyčky přehodili přes zábradlí a tento upadl přímo na hlavu. Zraněný muž po čase vstal a odešel domů,“ uvedl policejní mluvčí Petr Jaroš.

Policisté následně na základě záznamů z kamer muže vyhledali a zkontaktovali v místě jeho bydliště a zároveň mu přivolali lékařskou pomoc. „Vše šetří vsetínští kriminalisté pro podezření na spáchání trestných činů výtržnictví a ublížení na zdraví,“ pokračoval Jaroš.

K dalšímu trestnému činu, konkrétně ke krádeži peněz, došlo ve Vsetíně v pátek 28. července v noci. Sedmačtyřicetiletý muž uvedl, že jej okolo dvaadvacáté hodiny přepadla na cyklostezce v ulici Jiráskova skupina dosud neztotožněných osob.

Tyto osoby po něm chtěly peníze, povalily muže ze svahu ke korytu řeky, několikrát jej koply a při tom mu vzaly peněženku s hotovostí 12 tisíc korun,“ sdělil Petr Jaroš s tím, že také tento incident šetří vsetínští kriminalisté, a to pro podezření ze spáchání trestného činu loupež.


Na zvýšený počet incidentů zareagovala policie posílením výkonu služby na stanovených místech. „Ve Vsetíně se budou častěji objevovat i policisté se služebními psy či policisté na koních. Policejní hlídky se při hlídkové činnosti zaměří i na kontroly restauračních zařízení,“ dodal policejní mluvčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x