Luhačovice dají miliony na chodníky i varovný systém

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Luhačovice)
LUHAČOVICE – Miliony korun dají letos Luhačovice na opravu chodníků, hlásiče varovného systému nebo na nové vozidlo na sběr komunálního odpadu. Peníze půjdou i na dokončení výměny lávky pro pěší za Alfa marketem, řekl serveru Zlin.cz mluvčí radnice Nikola Synek.

V rámci rozpočtu Technických služeb Luhačovice se pořídí nové vozidlo na sběr odpadu asi za pět milionů korun. Letos se zaplatí polovina. Investovat se bude ale i do jiných oblastí. „Jen na opravy chodníků a dalších komunikací jsou v rozpočtu vyčleněny dva miliony korun. Jednotlivé lokality se budou teprve upřesňovat, protože rekonstrukce synchronizujeme s výměnou inženýrských sítí ve městě, hlavně půjde o domluvu s plynaři,“ informoval místostarosta Jiří Šůstek.

Peníze půjdou například do přípravy oprav ulice Hrazanská nebo příprav na budování obytné zóny v lokalitě Ludkovická. Chystá se i rekonstrukce a vznik některých parkovišť. „Projektovou dokumentaci asi za 180 tisíc připravíme na úpravy parkoviště u lázeňských garáží, kde místo původního nevyužívaného prostoru pro autobusy vzniknou parkovací místa pro osobní auta. Asi za 160 tisíc dokončíme projektovou dokumentaci na plánovanou rekonstrukci rozsáhlého parkoviště u Alfa marketu. Nové parkoviště pro víc než 30 vozů chystáme v ulici Družstevní v místě bývalé váhy, která bude odstraněna. Na projektovou dokumentaci této akce máme vyčleněno 73 tisíc korun,“ vyjmenoval místostarosta.

Letos se budou v místních částech instalovat nové hlásiče varovného systému a digitální povodňové plány města a celého obvodu obce s rozšířenou působností. „Na tuto akci půjdou celkově přibližně čtyři miliony. Ve financování nám pomůže dotace ve výši do 2,8 milionu, kterou se podařilo získat z Operačního programu Životní prostředí,“ dodal Šůstek.

Dokončení se dočká výměna lávky pro pěší za Alfa marketem. „Původní musela být kvůli špatnému technickému stavu uzavřena už v roce 2017, následně byl opodál umístěn dočasný zapůjčený mostek a koncem roku 2018 ho nahradila nová lávka. Ta se ale teprve nyní usadí natrvalo do místa původního mostku. Vše je totiž po složitých přípravách nachystáno na přemístění plynového potrubí a elektrického vedení, které starý mostek nesl a které bude teď umístěno na novou lávku. Dokončení akce si vyžádá asi 900 tisíc korun,“ řekl Synek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x