Luhačovice v opojení. Tenisovém i pěveckém. Tohle byla radost neboli gioia

foto: Lázně Luhačovice a.s.
LUHAČOVICE - Tenis je prý pro rekreační hráče velká radost. Pro italštiny znalé v překladu gioia. Nu a když se snoubí parádní umělecká vystoupení na Dnech slovenské kultury, konkrétně slovenského pěveckého uskupení zvaného právě Gioia, s jedinečným tenisovým turnajem rovněž pořádaným Lázněmi Luhačovice, pak je to pro přítomné opravdu jedna velká radost.

Dny slovenské kultury se konaly jubilejně podesáté. Jak připomněl generální ředitel Lázní Luhačovice Jiří Dědek, jubileí je letos více. Například před 120 lety tu vznikla v době rakousko-uherské první lázeňská organizace. A je to pro změnu třicet let, kdy se transformovala do dnešní podoby zdejší akciová společnost.

Kulturních akcí slovenských umělců byla celá řada, vyvrcholením pak pěvecké vystoupení vokální skupiny Gioia v Lázeňském divadle.

Tenis měl, jak jasno, rovněž zelenou, na místních dvorcích o pár desítek metrů dále u pramene Ottovky se to jen hemžilo známými tvářemi mnoha profesí. Hrálo celkem 16 párů a byla radost pohledět, jak jim to šlo.

Třeba taková Marie Retková, dlouholetá televizní i rozhlasová tvář vitalitou jen zářila.

„Tady je natolik povznášející a příjemné prostředí, že se občas stane, že hraji lépe, než vlastně umím,“ rozdávala dobrou náladu kolem sebe a bonmotovala s okolím šikovná polysportovkyně.

Na antuce předváděl spoustu umu třeba velvyslanec České republiky na Slovensku Tomáš Tuhý. Ten nepřivezl jenom tenisovou raketu, ale i pamětní medaile pro dva muže, kteří dávají svůj um a pracovní zanícení právě luhačovickým lázním. Předával je Eduardu Bláhovi a Jiřímu Dědkovi, tedy šéfům Lázní Luhačovice a.s.

„Pánové, je to ocenění práce vás i vašich kolegů, díky vám a vašim spolupracovníkům je prostě radost jezdit právě sem,“ poznamenal velvyslanec.

Hrál se také kvalitní a napínavý tenis. Až do finále se dostaly dvojice Berdych, Liberda a Dudek, Klapil.

Obrovský boj, emoce, napětí a nakonec velká radost na Valašsko po výhře 6:3 pro pár Berdych, Liberda.

„Krásný turnaj, bezvadní lidé, myslím, že jsme hráli docela dobře, těší nás pohár i skvělé ceny,“ zhodnotil vystoupení starší z dvojice vítězů Martin Berdych, otec naší dlouholeté tenisové jedničky Tomáše.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x