Luhačovické Otevírání pramenů láká tisíce návštěvníků. Doprava bude řízena kyvadlově

Foto: Město Luhačovice
LUHAČOVICE – V Luhačovicích se budou po dvou letech opět symbolicky otevírat a žehnat prameny. Protože se očekává účast několika tisíc návštěvníků, doprava bude v sobotu i neděli řízena kyvadlově.

Už tento pátek a o víkendu 6. – 8. května se v Luhačovicích opět uskuteční oblíbené Otevírání pramenů, kterým se symbolicky zahájí letošní lázeňská sezona. Po dvou covidových letech se jej organizátoři rozhodli pojmout ve velkém.

Třídenní slavnost při Otevírání pramenů patří k nejvýznamnějším akcím v našem lázeňském městě. Každoročně se těšíme z toho, že máme možnost oslavit jedinečné a nenahraditelné přírodní bohatství zdejších lázní, přírodní a minerální prameny. Vrcholem oslav je nedělní slavnostní mše a následné svěcení pramenů. Tyto, společně s panem farářem, projdeme po tzv. Trase po pramenech a poděkujeme za ně a za všechny, kteří jejich léčivou moc využívají,“ sdělila vedoucí oddělení kultury a cestovního ruchu Jarmila Ďurďová.

Tradiční akce se každoročně těší velkému zájmu veřejnosti a letošní ročník určitě nebude výjimkou. Město se proto už teď chystá na zvýšený nápor místních i přespolních návštěvníků.

Pokračování článku zde.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x