Luhačovické Otevírání pramenů zahájí koncert Anety Langerové

Foto: Město Luhačovice
LUHAČOVICE - Největší kulturní akce roku v Luhačovicích je doslova za dveřmi. Už o víkendu 10. - 12. května město ožije tradičním třídenním festivalem Otevírání pramenů, který symbolicky zahájí lázeňskou sezonu a oslaví příchod jara.

Hlavními akcemi festivalu bude bezesporu nedělní slavnost svěcení pramenů. Návštěvníci se ale mohou těšit také na jarmark, přehlídku automobilových veteránů, koncerty, divadelní představení, historický kolotoč a mnoho dalších akcí.

Letošní otevírání pramenů jsme pojali opět velkolepě a každým rokem se snažíme program něčím obohatit. Již nyní se těším na koncert Anety Langerové, který třídenní festival zahájí, dále na sobotu, která se ponese v prvorepublikové atmosféře,“ uvedl starosta Luhačovic Marian Ležák.

Během festivalu se budou moci návštěvníci setkat s obuvníkem Tomášem Baťou, který lázeňské město pravidelně navštěvoval, nebo s prvním československým prezidentem T. G. Masarykem. „Tito pánové se budou procházet po našem městě a určitě budou rádi konverzovat s kterýmkoliv z návštěvníků,“ pokračuje s nadsázkou Ležák.

Pokračování článku najdete zde.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x