Luhačovické prameny hlásí: otevřeno, požehnáno

Otevírání pramenů letos proběhlo v komorním duchu. Foto: Zlin.cz
LUHAČOVICE - Sezóna opravdu může začít. Byť v komornějším provedení, ale i tak se vší vážností se pro letošek otevíraly luhačovické léčebné prameny. A v hale Vincentky, kde se letos akt odehrál, jim požehnal i farář Jan Ston.

„Jsme skutečně rádi, že se povedlo odstartovat sezónu, zaznělo tu sice, že letní, já jsem ale přesvědčen, že celoroční, vše máme připraveno, tak se těšíme na hosty a naše klienty, „ připomněl generální ředitel Lázní Luhačovice a.s. Eduard Bláha.

Vzácnými hosty se to v hale Vincentky jen hemžilo, hostitelem byl starosta města Marián Ležák, který měl tu čest přivítat a pozdravit se s vedením Zlínského kraje, hejtmanem Radimem Holišem, ale i předsedou Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Radkem Vondráčkem.

„Věříme, že přicházejí lepší časy. Luhačovice, jako všechny jiné destinace, je k rozvoji svému i vlastního cestovního ruchu opravdu potřebují,“ shodli se všichni.

Pro zajímavost. Tradiční slavnost, třebaže v méně okázalém provedení, se konala letos s třítýdenním posunem, ale otevírání Vincentky, Ottovky, Aloisky a další desítky pramenů, které se na území Luhačovic užívají k léčbě nejen horních cest dýchacích, se nepodařilo zastavit ani tak silnému protivníkovi, jakým byl a dosud je koronavirus.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x