Luhačovický ples navštívilo 500 lidí, město rozdalo ceny

Foto: J. Dostál
LUHAČOVICE – Premiérový ples Luhačovic v kulturním domě Elektra navštívilo skoro 500 lidí. Město předalo také tři ceny, řekl serveru Zlin.cz mluvčí Luhačovic Nikola Synek.

Ples se uskutečnil o víkendu a jeho velkým lákadlem byla moderátorská dvojice Mahulena Bočanová a Marek Vašut. „Večer plný tance, hudby a zábavy nabídl řadu vystoupení v hlavním sále Rondo i v dalších prostorách. V Rondu se Prestige Symphony Orchestra, pěvecky podpořená herci Slováckého divadla, hudebně střídala s kapelou Golden Delicious frontmena, muzikanta a známého divadelního herce Tomáše Davida,“ uvedl Synek.

Podle něj se představili i nadějní tanečníci Kateřina Amálie Rumpíková a Filip Přibyl, mladé hudební skupiny Avarom Dnabseulb a Nightingales, cimbálová muzika Malého Zálesí, pěvecký Sbor Janáček, medailista z mistrovství světa v aerobiku Jáchym Hanák a Dívčí saxofonový orchestr, který vítal všechny už při příchodu na akci.

Starosta Marian Ležák předal ceny za mimořádný přínos pro Luhačovice, dvě byly in memoriam. „Dvě ocenění byla vzpomínkou na vynikající osobnosti, jejichž odkaz je pro Luhačovice stále živý. Za mimořádný přínos lázeňství byla udělena in memoriam cena Antonínu Plachému, zakladateli významné lázeňské skupiny Royal Spa, která dnes působí nejen v Luhačovicích. Za mimořádný přínos sportu pak bylo uděleno ocenění in memoriam Petru Mikulcovi, který byl dlouholetým starostou luhačovického Sokola a předsedou TJ Slovan,“ uvedl Synek.

Třetí ocenění připadlo luhačovickému okrašlovacímu spolku Calma, který se věnuje zejména pořádání různých akcí v historických kostýmech. „Dotvářením jedinečné atmosféry Luhačovic přispěl spolek také k zisku prestižního titulu Evropská destinace roku, který město získalo koncem minulého roku. Po převzetí ceny pro Calmu se představila vystoupením taneční sekce okrašlovacího spolku zvaná Crazy Flappers,“ řekl Synek.

Nechyběla ani tombola, jejíž výtěžek půjde na dobročinnost Korunce Luhačovice. „Ohromil mě obrovský zájem o účast na plese ve stylu nové identity města Luhačovice. Myšlenka realizace nové společenské akce v Luhačovicích byla původně skromným přáním, které se podařilo naplnit do pestrého programu. Za úžasný zážitek patří poděkování jak realizačnímu týmu, tak i všem podporovatelům a účastníkům společenské akce v neuvěřitelné atmosféře během celého večera. Věřím, že se i příští ročník setká se stejným zájem u veřejnosti a opět se v Elektře v lednu 2021 setkáme v tak hojném počtu,“ řekl starosta Ležák.

Spokojená byla i ředitelka pořadatelského městského domu kultury Elektra Hana Slováková. „Bylo velmi potěšující, s jakým mimořádným nadšením se všichni zaměstnanci našeho kulturního domu zapojili do organizace této akce. Přinášeli nové nápady, pracovali nad rámec svých běžných pracovních povinností. Myslím si, že je potřeba poděkovat a ocenit i ty, kteří sice nejsou v lesku plesových světel moc vidět, ale bez kterých by akce nemohla být úspěšná,“ sdělila Slováková s tím, že už nyní její tým začíná přicházet s nápady pro další ročník plesu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x