Luhovaný Vincent letos překročí veškeré hranice

Foto: Monika Abrhámová
LUHAČOVICE – Čtyři dny a noci plné divadla, hudby, filmu, literatury a výtvarna! Takový bude 12. ročník multižánrového festivalu Luhovaný Vincent, který se uskuteční ve dnech 23. – 26. června v městských i lázeňských lokacích Luhačovic.

Ústřední téma festivalu s pořadovým číslem 12 zkoumá otázku hranic a limitů dělících společnost, názory, politiku, ideje, skupiny lidí, jejich možnosti, národy, pohlaví či náboženství a zní poměrně přiléhavě: Přes čáru. Právě téma překračování hranic se promítne do formální roviny kurátorského výběru jednotlivých dramaturgických linií.

Zvuková sekce Hany Řičicové, která měla na festivalu v loňském roce premiéru, pro tentokrát upouští od klasického přístupu zapojujícího návštěvníka do praktického workshopu a představí tři osobité vystupující – skladatelku a sound designérku Natálii Plevákovou, producentku a čerstvou laureátku kategorie Best Electronic Track hudebních cen Vinyla Pavlu Bastlovou, kteří vyrazí za čáru zažitých kategorií vnímání zvukového umění.

Jejich vystoupení se budou částečně prolínat s hudební sekcí. Tu dále doplní úspěšná rapperka Arleta, která se ve svém projevu nebojí překročit nejedno zažité pravidlo žánru a upozorňovat na tématiku sexismu, klimatických hrozeb či psychického zdraví. Festival přiveze také hypnotický hudební projekt z USA – Timber Rattle, a to ve své aktuální čtyřčlenné, čistě akustické inkarnaci.

Pokračování článku najdete zde.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x