Lukov hlásí VFP – Valašské fotbalové povstání

Foto: SK Lukov
LUKOV – Není to tak dávno, co se v Lukově kousek za Zlínem hrála fotbalová 1. A třída. Opravdová kvalita, soutěž, která velké vesnici se 1700 obyvateli hodně slušela.

Jenže nastal pozvolný sešup a dnes najdete zdejší fotbalisty na zcela posledním místě III. A třídy zlínského okresu. Skóre 18:89 a co je ještě více zarážející, zdejší plejeři ještě nemají po 17 kolech v tabulce jeden jediný bod.

Na to už se nemohli bývalí hráči dívat a nastalo VFP neboli valašské fotbalové povstání, opravdu málokdy vídaný krok. Už tuto neděli nastoupí prakticky zcela jiný tým složený z bývalých fotbalistů, kteří pamatují daleko lepší časy. Samozřejmě, že čas běží mílovými kroky, přibývají kila i roky, ale počin je to zaznamenáníhodný.

Lukov hostí v neděli od 16 hodin předposlední Březovou a „staří“ slibují, že to mladým při prvním kroku záchrany reputace nejpopulárnějšího sportu v Lukově předvedou. Určitě bude zajímavé sledovat, zda se jim bude dařit.

Postavíme osm kluků, tedy chlapů, kteří už mají po čtyřicítce, někteří dokonce oslavili padesátku. Pamatují lepší časy a nám jde opravdu především o to, abychom se dostali do povědomí fanoušků v daleko příjemnějším světle, takové postavení si lukovský fotbal opravdu nezaslouží,“ vypráví dlouholetý funkcionář a nyní znovu trenér Zdislav Richtr.

Zajímavé je i to, že určitě přibude diváků, kteří se na místní hvězdy minulosti rádi vypraví. „Tohle hodně zvažuji, v neděli odpoledne si asi najdu čas,“ říká třeba bývalý velmi dobrý hráč Rudolf Pavlíček.

Ten už má za sebou sedmdesátku.


„Mladým, tedy čtyřicátníkům, věřím, snad nedojde i na nás,“ směje se stále aktivní sportovec.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x