Lukov poprvé bodoval: ostaršení se vyplatilo

Foto: zlin.cz
LUKOV - Tu se objevuje zakulacené bříško, tu šednou, případně řídnou vlasy. Ovšem muži nestárnou. Teď se to jasně prokázalo na zeleném fotbalovém trávníku. V Lukově vyběhl na trávník k mistráku s Březovou pořádně ostaršený tým a domácí berou ve III. A třídě vůbec první body v sezóně. Hrálo se přitom už 18. kolo.

Jedním z kmenových hráčů byl až dosud starosta Michal Teplý. Ten už se na trápení své a svých daleko mladších spoluhráčů nemohl dívat. Sešel se tedy s dlouholetým trenérem Zdislavem Richtrem a oba muži pamatující daleko lepší časy lukovského fotbalu v 1. A třídě svolali na pomoc bývalé hráče.

Těch se objevilo hned deset, v týmu prakticky zůstal jen 44letý starosta Teplý. Na některé zájemce o výpomoc se dokonce nedostalo.

Sázka na zkušenost se opravdu vyplatila.

„Jedním z nejlepších hráčů na hřišti byl ten nejstarší, dvaapadesátiletý Daniel Kujan, blýskli se i další kluci, v brance nás podržel Mirek Kolář, což už taky není žádný mladík, dva góly dal můj jedenačtyřicetiletý syn Tomáš, ale pokud můžu, tak přidám i další statečné, kteří nastoupili po delší pauze. Tedy Marek Vítovský, Vladimír Staněk, Radek Matulík, Miroslav Málek, Tomáš Brázda a Martin Štěpán,“ doplnil desítku staronováčků po zápase trenér Zdislav Richtr.

Věkový průměr byl něco málo nad pětačtyřiceti lety, zápas výhrou 2:1 vůbec první v sezóně prostě potvrdil, že muži ani na trávníku nestárnou.

Jak to bude v Lukově dál?

„Což o to, kluci mají chuť, úspěch nás povzbudil, určitě se poradíme a uvidíme, zda budeme nadále nejstarším evropským týmem v pravidelných soutěžích, anebo to prostě pěkně namixujeme, aby mladíci vedle dříve narozených sbírali další zkušenosti,“ svěřuje se Richtr po dobrém konci zajímavého a nevšedního experimentu.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x