Lyžařský areál Razula rozjel vlek na sjezdovce Horal

foto: Valachy
VELKÉ KARLOVICE – Vlek na sjezdovce Horal se rozjel v pondělí ve Ski areálu Razula ve Velkých Karlovicích. Na hlavní kilometrové sjezdovce Razula se lyžuje už od minulého týdne, ale pouze na spodní třetině, řekla serveru Zlin.cz mluvčí Resortu Valachy Velké Karlovice Martina Žáčková.

Dosud mohli využívat návštěvníci Horalu pouze pojízdný koberec s dětským parkem, který společně s lyžařskou školou zahájil provoz na Štěpána, kdy se rozjel vlek i ve spodní části hlavní sjezdovky Razula. „Díky ochlazení se ale vlek rozjel v pondělí i na sjezdovce Horal,“ uvedla Žáčková.

Podle ní je letošní zima teplejší než obvykle. „Podmínky pro lyžování stále nejsou optimální. Vlekařům chybělo k plnému provozu sjezdovek dostatečné množství především technického sněhu, díky němu by kvalitně připravili podklad,“ objasnila Žáčková.

Díky ochlazení se mohla o víkendu rozjet sněžná dělat u sjezdovky Horal, kterou provozovatelé otevřeli v pondělí. „Na hlavní, kilometr dlouhé sjezdovce Razula se i nadále lyžuje pouze ve spodní třetině se slevou 30 procent na skipasy. Vzhledem k délce sjezdovky budou přípravy na kompletní zprovoznění ještě několik dnů trvat,“ dodala Žáčková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x