Lyže, sníh,Vánoce…tohle jde dohromady

V Karolínce už se lyžuje (Foto: Karel Palička)
ZLÍNSKÝ KRAJ - Těžko říct, jestli je prosinec ryze zimní měsíc. Poslední roky příliš zasněžený nebývá a malíře nejnárodnějšího pana Josefa Ladu lze decentně podezírat, kam že na své vánoční i předvánoční idylické výjevy se sněhem chodil...

Do Štědrého dne už vlastně jen pár dnů. Martina Žáčková z Resortu Valachy tvrdí, že lyžování, sníh a Vánoce jsou přímo ideální symbiózou. Naši hosté vánoční svátky v bílém provedení samozřejmě přímo milují.

I na Štědrý den fungují služby, saunový svět, bazény a tudíž klobouk dolů přede všemi, kteří chodí na Vánoce do práce.

„Atmosféra je opravdu jedinečná a vždycky ji znásobuje bílá nadílka, to je jasné,“ přidává paní Martina.

Zatímco ve Velkých Karlovicích budou rádi za každý den před svátky, kdy rozjedou vleky, o pár kilometrů západněji už mají lyžaři pré.

„Zrovna jsme spustili vlek, máme technický sníh do dvou třetin kilometrové sjezdovky, návštěva hned první den výborná, hlavně děti ocení pojízdný koberec, to je u nás úplná novinka,“ hlásil provozovatel areálu v Karolínce Jan Dudek.

V Karolínce v pátek navíc připadlo asi pět centimetrů přírodního sněhu.

Lyžuje se a na různých druzích prken a prkének sjíždí bílý svah i na Stupavě. „Využíváme tak jako jiné roky vynikajících klimatických podmínek, v tom našem kouzelném údolí mrzne i tehdy, když u sousedů v Uherském Hradišti bývá pět stupňů nad nulou. „Máme prostě štěstí a srdečně zveme na předvánoční vydovádění se,“ usmívá se zdejší šéf Lubomír Orel.

Sponzorem článku je Bouda Šestidomí, která vám nabízí:

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x