Majitelé karavanu se chystali na dovolenou. Plány jim zhatil požár

Požár zničil v Ostrožské Nové Vsi karavan i chatku. Foto: HZS ZK
UHERSKOHRADIŠŤSKO - Dva oznamovatelé nahlásili v rozmezí 1 minuty dva rozdílné požáry v Ostrožské Nové Vsi. První v 14:27 hodin sdělil, že hoří chatka a karavan na ulici Mírová. Druhý v 14:28 hodin sdělil, že došlo k výbuchu auta na ulici Nová.

Požární poplach byl vyhlášen jednotce profesionálních hasičů ze stanice Uherské Hradiště a jednotkám dobrovolných hasičů z Kunovic, Ostrožské Nové Vsi a Uherského Ostrohu.

K místu požáru naváděl hasiče tmavý kouř. Po příjezdu na místo zjistili, že hoří obytný vůz (karavan) a dřevěné obložení hospody. Obě oznámení se tak vztahovaly k jediné události.

Majitelé karavanu vyšetřovateli hasičů sdělili, že se připravovali s karavanem na dovolenou. Požár zjistili tak, že uslyšeli ránu, které nepřikládali zvláštní význam. Až když uslyšeli praskání, šli se podívat co se děje a zjistili, že karavan hoří z prostoru kabiny. Rozběhli se pro hasící přístroj, ale po návratu už byla intenzita požáru vysoká a nemělo už smysl hasit.

Příčina požáru zůstává v šetření hasičů. Škoda byla vyčíslena v předběžné výši 750 tisíc korun. Uchráněny byly hodnoty v předběžné výši 2 miliony korun. K zranění osob nedošlo.

Sponzorem článku je společnost Karavany Praha, která nabízí:

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x