Málek ve druhém zápase udržel nulu, Vsetín srovnal sérii se Slavií na 1:1

Hokejisté Vsetína ve druhém čtvrtfinále zdolali Slavii 2:0 a srovnali sérii na 1:1. Foto: VHK Robe Vsetín
VSETÍN – Druhý domácí duel nepustili. Hokejisté Vsetína po čtvrteční prohře se Slavií další překvapení nedopustili, Pražany před vlastním publikem přemohli 2:0 a i díky skvělému brankáři Málkovi čtvrtfinálovou sérii srovnali na 1:1. Třetí duel je na programu v pondělí v Edenu.

Valaši pojedou do hlavního města klidnější. „Chtěli jsme odčinit čtvrteční prohru, což se nám do puntíku podařilo. Hru jsme měli po většinu času pod kontrolou. Dopředu nás hnali skvělí diváci. Od prvního střídání jsme na soupeře vytvářeli tlak. Měli jsme spoustu šancí, střel. Spíš tomu chyběl nějaký gól navíc. Vyhráli jsme zaslouženě,“ uvedl asistent vsetínského kouče Jan Srdínko.

Čtvrteční střetnutí na Lapači skončilo poměrem 1:2 a ani o den později se diváci nedočkali žádné přestřelky. Přesto mohli odcházet domů spokojení.


Hráči Vsetína překonali brankáře Michajlova jen ve 42. minutě, kdy se prosadil Adam Zeman. Hubené vítězství pojistil při power-play soupeře střelou do prázdné klece Adam Hořanský. „Věděli jsme, že soupeř bude hrozit z brejků. Kolikrát bylo těžké kluky udržet. Atmosféra byla úžasná, hráče hnala dopředu. Nějaké okénko vzadu z přemíry snahy a tlaku vzniklo, snažili jsme se to však eliminovat,“ prohlásil Srdínko.

Domácí gólman Jakub Málek pochytal všech sedmnáct střel soupeře a druhý start v letošním play off ozdobil čistým kontem. „Gólů moc nepadá. Týmy se snaží co nejvíc bránit. Je tam minimum chyb, žádné laxní ztráty,“ uvedl Srdínko.
Pražané se ve druhém čtvrtfinále spíše bránili, moc šancí ke skórování si nevypracovali. „Čekali jsme nápor soupeře, bohužel jsme na něj nezareagovali. První třetinu jsme přečkali jen díky skvělému výkonu našeho gólmana. Ve druhé části se naše hra relativně zlepšila, ale vyložené šance jsme neměli. Dnešní zápas byl zcela v režii domácího týmu. Jsme ale rádi, že do Prahy vezeme alespoň jednu výhru,“ uvedl trenér Slavie Praha Jiří Veber.

Čtvrtfinálová série se za nerozhodného stavu 1:1 stěhuje do Prahy. Ve Vršovicích se pokračuje v pondělí. „Čekáme, že za námi přijede velká část našich fanoušků a že nám vytvoří dobrou kulisu. Začíná se však od nuly,“ ví dobře Srdínko.

Chance liga, 2. čtvrtfinále –

VHK ROBE VSETÍN – HC SLAVIA PRAHA 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 42. A. Zeman (Venkrbec), 60. Hořanský (Venkrbec, Jonák). Rozhodčí: Bejček, Tvrdoň – Hanzlík, Vašíček. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 3300. Střely na branku: 29:17. Průběh utkání: 2:0.

Vsetín: Málek – Jerofejevs, Ondračka, Smetana, Š. Jenáček, Hryciow, Říha, Buchta – Jonák, Vlach, Rob – Půček, Kucharczyk, Klímek – Berger, Venkrbec, Hořanský – Gago, Pitule, Zeman.

HC Slavia Praha: Michajlov – Krejčí, Hejda, Barák, Hovorka, Zelingr, Havel, Duda – Doležal, Poletín, Ondráček – Pšenička, Machač, Kružík – Kafka, Knotek, Kern – Všetečka, Vlček, Brož.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x