Mařatické sklepy budou hostit slováckou zabíjačku

Ilustrační foto (Foto: www.sklepymaratice.cz)
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Již nadcházející sobotu se v areálu nazvaném Sklepy Mařatice uskuteční pravá slovácká zabíjačka. Od deváté hodiny ranní bude možné zavítat do uherskohradišťské Vinohradské ulice a pochutnat si na vynikajících zabijačkových specialitách, serveru Zlin.cz to za pořadatele sdělila Magda Pekařová.

„Pro historicky první slováckou zabíjačku ve Sklepech Mařatice jsme spojili síly s výborným řezníkem Miroslavem Hakalou, který přímo v prostranství před sklepním labyrintem představí to nejlepší ze svého mistrovského řemesla,“ prozradil Radek Zlomek za pořádající vinařství Víno Zlomek Vávra. Jen pro připomenutí, Miroslav Hakala se poprvé představil uherskohradišťské veřejnosti před několika lety ve Slovácké tržnici a dodnes je držitelem řady prestižních ocenění jako např. Tradiční výrobek Slovácka nebo Král slovácké klobásky.

Prostranstvím před Sklepy Mařatice se bude od sobotního rána linout vůně tradiční zabíjačkové polévky s kroupami nebo těch nejlepších ovarových lahůdek. Miroslav Hakala se však pochlubí také výbornými jelity, jitrnicemi a dvěma druhy tlačenky. Kromě klasické můžete ochutnat i jeho specialitu, tlačenku z pečeného masa. Samozřejmě, že nebudou chybět čerstvé a voňavé škvarky. A kdo by si chtěl dopřát ještě něco navíc, může se zakousnout do těch nejlepších Hakalových klobásek. Mezi nimi budou také speciality – např. klobáska s tvarůžky nebo s ořechy.

„Přestože se bude zabíjačka odehrávat především v prostranství před sklepy, během celého dne budou moci lidé využít příjemného posezení v našem sklepním labyrintu, který bude otevřen během celého dne. K zabíjačkovým specialitám si pak mohou dát skleničku dobrého vína, případně se zahřát svařákem,“ dodal Radek Zlomek.

Ten, kdo se zdrží až do večera, se může těšit na autentickou besedu u cimbálu. Ve Sklepech Mařatice totiž bude od 19.00 hodin hrát oblíbená cimbálová muzika Sudovjan.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x