Masivní výpadky proudu na Valašsku. Když nejde elektřina

Výpadek elektřiny způsobil na Valašsku komplikace. Foto: Kateřina Nováková
KAROLINKA, VELKÉ KARLOVICE - Velmi těžké chvíle zažívali při masivním výpadku elektrického proudu lidé ve Velkých Karlovicích, Karolínce, Novém Hrozenkově i dalších obcích. Energetici se sice pustili do práce na odstranění závad, pro místní to ale byla velmi složitá situace.

„Jsem jako na call centru, mám jeden telefon za druhým, s kolegy komunikujeme s lidmi, situace je opravdu velmi vážná, řada domácností nepoužívá plyn, lidé si tak ani neuvaří, nesvítí světlo, nejde televize, nefungují ledničky, nejedou kotly, čerpadla, vše způsobil pád stromů na vedení vysokého napětí, před chvílí přivezli elektrocentrálu do obchodu, lidé si mohou alespoň nakoupit,“ komentovala situace v sobotu před polednem starostka Karolinky Marie Chovanečková.

„My jsme očekávali pořádný nápor sjezdařů, připadlo sněhu, podmínky pro zimní sporty vynikající, jenže při výpadku elektrického proudu jsme samozřejmě nemohli otevřít,“ litoval majitel Ski areálu ve valašském podhorském městě Jan Dudek.

Lepší náladu měli přes podobné problémy v jednom z hotelů na Kyčerce ve Velkých Karlovicích. „Naštěstí máme príma hosty, momentálně nemůžeme svítit ani topit, ale skupina tatínků, kteří k nám jezdí už řadu let, zůstává v pohodě. Díky plynu můžeme vařit, pivo nevychladíme, ale teče, dobrá nálada nezmizela,“ viděl věci pozitivně majitel Milan Novák s tím, že ani na Kyčerce nejezdí vleky.

Situace se postupně vrací do normálu, podle meteorologů se má vítr během sobotního odpoledne zklidňovat a úspěch by postupně měli slavit i opraváři vedení elektrické energie.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x