Mateřská škola v Kloboukách bude opět v provozu od 25. května

Foto: MěÚ Valašské Klobouky
VALAŠSKÉ KLOBOUKY – Třídy valašskokloboucké mateřské školy opět ožijí dětským smíchem. Od pondělí 25. května dojde ke znovuobnovení provozu, tak aby se sladilo zajištění péče o děti předškolního věku s návratem žáků prvního stupně do školních lavic, informovala server Zlin.cz mluvčí valašskokloboucké radnice Lenka Zvonková.

Podle předběžného zájmu rodičů by se do školky mělo v prvních dnech vrátit více než šest desítek z celkem 150 dětí. Vzhledem k dosavadním omezením fungování je kloboucká mateřinka připravená zajistit provoz po celou dobu letních prázdnin.

„Denní režim školky uzpůsobíme podle pravidel, která nám dává metodika ministerstva školství a doporučení hygieniků. Týkají se používání ochranných pomůcek a dezinfekce, dodržování rozestupů osob při příchodu a odchodu dětí i dalších opatření v provozu školky. Rodiče musí první den při nástupu dětí do zařízení odevzdat potvrzení o bezinfekčnosti a souhlas ve vztahu k rizikovým faktorům,“ upřesnila Ivana Sáblíková, ředitelka Mateřské školy Valašské Klobouky. Čestné prohlášení je ke stažení, které najdou lidé na webu školy.

„Chceme co nejvíce vyjít vstříc rodičům, kteří si například museli část své dovolené vyčerpat už během období, kdy byla školská zařízení uzavřená, a tak zabezpečíme chod mateřské školy po celý červenec i srpen,“ ujistila ředitelka.

Lidé budou muset v souvislosti s otevřením školky dodržovat následující pravidla. Doprovázející osoby i děti musí mít při cestě do školky vždy roušku. Při pobytu v prostorách školky už si děti ani pedagogičtí pracovníci obličej zakrývat nemusí. Do školky se nebudou přijímat děti vykazující symptomy nemoci. Důsledně se bude dbát na časté mytí rukou a dezinfekci. Osoby vstupující do areálu musí zachovávat vzájemný dvoumetrový odstup. Rodiče s dětmi budou do šaten vstupovat jednotlivě a budou zde pobývat co nejkratší dobu. Bude probíhat posílený úklid a dezinfekce všech prostor a povrchů. Ve školce se bude pravidelně větrat.

Protože byl provoz z důvodu protiepidemických opatření v jarních měsících omezen, došlo také k úpravě školkovného. „Rodiče nehradí plnou výši úplaty, která činí 450 korun měsíčně, ale pouze její poměrnou část. Za březen se jednalo o polovinu částky, za duben, kdy byla školka uzavřena, se neplatilo vůbec, a za květen bude částka odpovídat počtu dní, kdy bude školka v provozu,“ dodala Ivana Sáblíková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x