Maxi čarodějnice, maxi návštěvy, maxi jedlík, maxi máj. Prodloužený víkend byl prostě maximální

Foto: Gastrofestival UH
ZLÍNSKÝ KRAJ - Tak tento víkend, a to víkend prodloužený, se v našem kraji mohl nudit snad jen pan Nudil, pokud by takové příjmení existovalo. Včetně oslav Prvního máje to byla taková smršť akcí, že jí sluší přívlastek maximální.

Tak třeba muž, který si říká maxijedlík Jarda Němec z obce Bystré na Pardubicku.

„Byl jsem u vás už v pátek a byl jsem tedy maximálně spokojen. Povedlo se mi vypít dvoukilové pštrosí vejce v čase něco málo přes 19 vteřin, což je nový rekord. K snědku toho pak bylo ještě mnohem více. V sobotu jsem si zajel do Slavkova u Brna, tam jsem vypil 150 křepelčích vajec a snědl další dobroty – přes týden jsem skoro vegetarián, rozhodně se nepřejídám, tak si to občas o víkendu vynahradím,“ smál se maxijedlík.

Maximální výkony podávaly také čarodějnice, které si to rozdělily pěkně od pátku do neděle. První den prodlouženého víkendu začaly tropit neplechu a reje ve Štípě, v neděli byly k vidění kupříkladu ve Fryštáku, Sazovicích nebo na náměstí Míru ve Zlíně.

„U nás patří za organizaci nejen téhle velké akce, jímž je Slet čarodějnic, maxi dík Zdeničce Vidlařové, ta snad umí vyčarovat vedle dobré nálady i parádní počasí,“ připojil svůj pohled na věc starosta Fryštáku Pavel Gálík.

O maximálních návštěvách a zájmu zahrádkářů mohli hovořit ti, kteří vyrazili do Kroměříže na čtyřdenní první část výstavy Floria jaro 2023.

„Hodně lidí přišlo už v pátek, obrovský nápor jsme zažili v sobotu a v neděli, zajímavé budou i součty za poslední den, tedy prvomájové pondělí. Dohromady prošlo do areálu za čtyři dny 36 000 návštěvníků. Lidé měli maxizájem o veškeré zahradnické a zahrádkářské produkty a potřeby, dokonalý byl náš Podmořský svět z tisíců květin, těch taháků bylo daleko více,“ prozradila Michaela Ohlídalová z Výstaviště Kroměříž s tím, že znovu ve čtyřech dnech se druhá část akce koná ve dnech 5. – 8. května.

Když budete hledat maximájku, zajeďte se podívat na náves do Provodova…

… je-li něco maxihodno pozornosti, pak to, že se na 1. máje dožívá krásné devadesátky legendární páleničářka z Březnice Stanislava Chalupová. Tímto jí přejeme moc a moc zdraví a sil do dalších let.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x