MDŽ slavili i muži. Opilí sedli za volant

Muži na Uherskohradišťsku zřejmě slavili s ženami. Opilí pak usedli za volant. Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
UHERSKOHRADIŠŤSKO - Mezinárodní den žen, který připadá na 8. března, vybízí k oslavám. Zdá se, že nejen pro ženy. Nejednu kapku alkoholu pozřely v ten den i osoby mužského pohlaví. Silnice na Uherskohradišťsku v úterý brázdilo hned několik opilých řidičů.

8 března krátce před polednem policejní hlídka zastavila v Uherském Brodě mladého motocyklistu. Z dostupné evidence policisté zjistili, že muž nemá za řídítky stroje co dělat, neboť má až do roku 2024 vysloven zákaz řízení. Navíc dechová zkouška u něj vykázala 1,4 promile alkoholu. Motocyklista je podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Může tak přijít o dva roky svobody.

Notně opilý muž usedl na Den žen za volant Škody Octavie i v obci Březová. Nadýchal 2,97 promile alkoholu. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. I tomuto řidiči hrozí odnětí svobody v délce až jednoho roku.

Jiná policejní hlídka v tu samou dobu zastavila v Uherském Hradišti řidiče BMW. Muž se po kontrole dokladů podrobil dechové zkoušce, která vykázala téměř půl promile alkoholu. Pozitivní vyšel i test na drogy. Řidič se poté podrobil odběru krve ve zdravotnickém zařízení. Jakou bude mít tento případ dohru, ukáže až jeho výsledek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x